Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Dėl į Lietuvą įvežtų vaistinės ožragės sėklų skubiai patikrintas „Schetelig“ prekybos centras Vilniuje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad penktadienį buvo gauta informacijos, jog į Lietuvą įvežta vaistinės ožragės sėklų. Skubiai pradėtas patikrinimas sostinės Žirmūnų rajone įsikūrusiame prekybos centre „Schetelig“.
Vaistinės ožragės sėklos
Vaistinės ožragės sėklos / Wikimedia.org nuotr.

Remiantis oficialia Vokietijos atsakingų institucijų informacija, iš rinkos atšaukiamos Vokietijos kompanijos „Flora Frey Gmbh“ išplatintos, galimai E.coli bakterijų infekcijos protrūkį Vokietijoje sukėlusių vaistinės ožragės sėklų partijos. Iš šios kompanijos nedidelį kiekį (apie 600 pakuočių po 30 g) „Sperli“ kopūstų, ožragių ir Azijos augalų sėklų mišinio (gamintojas „Organic Green Co“, Egiptas) į Lietuvą įvežė kompanija UAB „Schetelig Lit“, prekiaujanti sodo reikmenimis ir daiginimui skirtomis sėklomis.

Įvertinus riziką ir atsižvelgiant į tai, kad Europoje laikinai sustabdyta prekyba daiginimui skirtomis egiptietiškos kilmės ožragių sėklomis, Vilniaus VMVT specialistai nedelsiant pradėjo patikrinimą UAB „Schetelig Lit“ prekybos centre.

VMVT informuoja, kad kilus įtarimams, jog Vokietijoje E.coli protrūkį galėjo sukelti daiginimui skirtos sėklos iš Egipto, dar birželio pradžioje Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištirti 8 skirtingų sėklų, skirtų daiginimui, mėginiai. Nė viename iš ištirtų mėginių E.coli užkrato nebuvo nustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius