-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 26 /15:06

Idėja atleisti administracijos vadovą Dainių Ratkelį pakurstė nesutarimus Kauno valdžioje

Kauno miesto savivaldybėje užregistruotas sprendimo projektas, kuriuo siūloma atleisti administracijos direktorių Dainių Ratkelį, pakurstė nesutarimus tarp valdančiųjų Kauno miesto taryboje.
Dainius Ratkelis
Dainius Ratkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią opozicinio „Vieningo Kauno“ iniciatyvą parašais parėmė ir kai kurie valdančiosios koalicijos partnerių Kauno savivaldybėje socialdemokratų atstovai. Atsakydamas į tai Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas įregistravo siūlymą iš vicemero pareigų atleisti socialdemokratą Vasilijų Popovą, o iš administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų - kitą socialdemokratą S.Vaičikauską.

Opozicinės „Vieningo Kauno“ frakcijos trečiadienį išplatintame pranešime teigiama, kad politikų nepasitenkinimą sukėlė „įsigalėjęs chaosas ir korupcija savivaldybės įmonėse“

Opozicinės „Vieningo Kauno“ frakcijos trečiadienį išplatintame pranešime teigiama, kad politikų nepasitenkinimą sukėlė „įsigalėjęs chaosas ir korupcija savivaldybės įmonėse“.

D.Ratkelio kandidatūrą skirti Kauno tarybos administracijos vadovu buvo pateikęs konservatorius A.Kupčinskas.

Tuo metu pats D.Ratkelis bei Kauno miesto meras A.Kupčinskas mano, kad ši opozicijos iniciatyva susijusi su sprendimu pakeisti savivaldybės įmonės „Kauno vandenys“ valdybą.

Opozicinė „Vieningo Kauno“ frakcija pranešė renkanti Kauno miesto tarybos narių, palaikančių šį sprendimo projektą, parašus.

„Paskutiniais duomenimis buvo apie 10 parašų, dabar jau yra duota kitoms frakcijoms. Yra aiškiai išreikšta mūsų frakcijos pozicija, o kokią poziciją užims kitos frakcijos – negaliu pasakyi“, – BNS trečiadienį sakė “Vieningo Kauno„ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Jo teigimu, siūlymą atleisti D.Ratkelį taip pat palaiko Liberalų sąjūdžio frakcija, kuriai priklauso trys tarybos nariai.

A.Kupčinsko teigimu, tarp pasirašiusiųjų yra ir valdančiosios koalicijos partnerių socialdemokratų – reaguodamas į tai meras užregistravo sprendimo projektus, kuriais siūloma atleisti iš pareigų socialdemokratus vicemerą V.Popovą ir administracijos direktoriaus pavaduotoją S.Vaičikauską..

„Kyšininkavimo skandalas savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ – tik ledkalnio viršūnė“, – teigė Visvaldas Matijošaitis. 

“Matome, kad mūsų koalicijos partnerių kai kurie atstovai pasirašė po nepasitikėjimu administracijos direktoriui. Tai mes įregistravome tokius sprendimų projektus, kad išsiaiškintume situaciją su koalicijos partneriais„, – BNS sakė A.Kupčinskas.

Korupcija „Kauno vandenyse“ – tik ledkalnio viršūnė

“Kyšininkavimo skandalas savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ – tik ledkalnio viršūnė. Iki šiol nei miesto meras, nei savivaldybės administracijos direktorius nesiėmė jokių veiksmų, užtikrinančių profesionalų ir skaidrų savivaldybės turto valdymą. Negalime taikstytis su tokia situacija ir miesto vadovų abejingumu“, – teigė Kauno miesto tarybos opozicinės „Vieningo Kauno“ frakcijos narys Visvaldas Matijošaitis. 

Vasario pradžioje sulaikyti keturi „Kauno vandenų“ darbuotojai, kurie įtariami korupcinio pobūdžio nusikaltimų padarymu. Tarp jų sulaikytas ir šioje bendrovėje technikos direktoriumi dirbantis Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas Valys Venslovas. Jį teismas leido suimti.

D.Ratkelis teigia po to nusprendęs pakeisti bendrovės valdybą – tai, jo nuomone, ir galėjo nepatikti atleidimą inicijuojantiems politikams.

„Reikia vertinti, ar priekaištaujama, kad ėmiausi ar kad nesiėmiau veiksmų. (...)  Dėl “Kauno vandenų„ – praeitą savaitę išplatinau visoms frakcijoms pranešimą, kad atsižvelgdamas į susidariusią padėtį, kilus korupcijos skandalams, keičiu valdybą. Tikriausiai kažkam nepatiko, kad keičiu valdybą, prie kurios vyko tokie skandalai“, – BNS trečiadienį sakė D.Ratkelis.

A.Kupčinsko teigimu, sprendimo projektas dėl direktoriaus atleidimo užregistruotas, o ar jis bus įtrauktas į ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio darbotvarkę, spręs tarybos nariai.

Iš viso Kauno miesto tarybą sudaro 41 politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius