-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 12

Dėl Lietuvos teisės sistemos atitikties ES teisei kyla abejonių

Europos Teisingumo Teismą iš Lietuvos teismų yra pasiekusios 7 bylos, kuriose verslininkai ir įmonės, remdamiesi Europos Sąjungos (ES) teise, gina savo interesus, sako Europos teisės departamento generalinis direktorius Deividas Kriaučiūnas.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Penkios bylos jau išnagrinėtos ir trys sprendimai patvirtino, kad verslo subjektai yra teisūs, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

D.Kriščiūnas nesiima spėlioti, kiek galimai ES teisei prieštaraujančių teisės aktų šiuo metu gali galioti Lietuvos teisės sistemoje. „Niekas negalėtų pasakyti tikslaus skaičiaus. Kasmet vykdoma apie 40 vadinamųjų pažeidimų procedūrų prieš Lietuvą dėl įsipareigojimų neįvykdymo, juos būtų galima įvardyti kaip galimus ES teisės pažeidimus“, – interviu dienraščiui sakė D.Kriščiūnas.

Pasak jo, dar apie 30 paklausimų Europos Komisija yra pateikusi aiškindamasi įvairias aplinkybes. Juos taip pat reikėtų priskirti rizikos grupei.

Taip pat kasmet Lietuva vėluoja priimti dalį ES teisės reikalavimus įgyvendinančių teisės aktų – šiuo metu, pagal nusistatytus planus, vėluojama įgyvendinti 30 direktyvų, bet tai nereiškia, kad visi šie atvejai pavirs ES teisės pažeidimais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius