Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 10

Dėl nelaimės kaltina ir miesto valdžią (video, nuotraukos)

Dėl Sereikiškių parke esančioje elektros pastotėje įvykusios nelaimės, kai sunkiai susižalojo gamtinius reikalus sumaniusi atlikti mergina, energetikai kaltina miesto valdžią. Ji esą nepasirūpina mieste įrengti daugiau viešųjų tualetų.
Elektrikai prie pastotės, kurioje įvyko nelaimė
Elektrikai prie pastotės, kurioje įvyko nelaimė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Parkas

Kaip ketvirtadienį pranešė „15min“, incidentas nutiko Sereikiškių parke įrengtoje aukštos įtampos pastotėje. Į pastotę patekusi mergina prisiartino prie elektros įrenginių ir nukentėjo nuo elektros išlydžio. Medikams teko kovoti dėl sunkiai apdegusios 23-ejų nukentėjusiosios gyvybės. Kalbėdami apie nelaimę energetikai tikino statinio saugumu pasirūpinę.

„Visos tinklų pastotės yra rakinamos. Mūsų žiniomis, kelios merginos išlaužė duris ir pateko į vidų“, – dėstė Rytų skirstomųjų tinklų (RST) Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Kristina Mažeikytė.

Apie aukštą įtampą bei gresiantį pavojų perspėja ir ant kiekvienos pastotės pakabinti įspėjamieji ženklai.

Šios pastotės yra rakinamos. Mūsų žiniomis, kelios merginos išlaužė duris ir pateko į vidų, – sakė K.Mažeikytė.

„Sereikiškių parko transformatorinė yra gana sena, o norint sulaužyti galima viską, tam daug jėgos nereikia“, – tikino K.Mažeikytė.

Vilniaus mieste šiuo metu yra 1780 elektros pastočių – visos jos užrakintos. Pastočių būklę energetikai tikrina tik kas 6 metus. Aiškinama, kad to visiškai pakanka, o aktyvesnei kontrolei trūksta pajėgų.

„Kiekviena pastotė apžiūrima kas 6 metus, kai jų tiek daug, neužtektų pajėgų tai daryti dažniau. Be to, tam nėra ir reikalo – visos jos užrakintos, apie pavojų įspėta“, – reziumavo K.Mažeikytė.

Anot pašnekovės, dalį atsakomybės už nutikusią nelaimę turėtų prisiimti miesto valdžia, neįrengianti pakankamai viešųjų tualetų. „Žmonės priversti lįsti gamtinių reikalų atlikti į pastotes ar už jų“, – konstatavo RST Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė.

Nauji tualetai

Miesto centre jau seniai planuojama įrengti daugiau viešųjų tualetų, tačiau projektai stringa dėl lėšų stygiaus ir biurokratinių procedūrų. „Reikia numatyti tualetų vietas, projektus suderinti su miesto paveldosaugininkais. Šiuo metu derinamos vietos dešimčiai viešųjų tualetų“, – sakė Savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Juozas Gedvilas. Tačiau dėl lėšų stygiaus nesiryžtama prognozuoti, kada statiniai išvys dienos šviesą.

Keletas naujų tualetų turėtų atsirasti ir statant požemines stovėjimo aikšteles Lukiškių aikštėje bei prie Nacionalinio operos ir baleto teatro, tačiau projektai įstrigę.

VIDEO: Nelaimė elektros pastotėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius