-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 01

Dėl netinkamo pedofilijos bylos tyrimo nubaustos prokurorės skundo nagrinėjimas atidėtas

Pareigose pažemintos vadinamąją Kauno pedofilijos bylą tyrusios tuometinės Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojos Ritos Čivinskaitės skundo nagrinėjimas Vilniaus apygardos administraciniame teisme (VAAT) ketvirtadienį buvo atidėtas.
Generalinės prokuratūros Personalo skyriaus vyriausioji prokurorė Danutė Blažienė (kairėje) su padėjėja Gintare Bliujiene.
Generalinės prokuratūros Personalo skyriaus vyriausiosioji prokurorė Danutė Blažienė (kairėje) su padėjėja Gintare Bliujiene. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Pedofilija

Toks sprendimas buvo priimtas, nes į posėdį neatvyko liudyti turėjęs Kauno apygardos prokuroras Vytautas Gataveckas. Šis prokuroras, pasak Generalinės prokuratūros (GP) Personalo skyriaus vyriausiosios prokurorės Danutės Blažienės, nagrinėjo Kauno pedofilijos bylos proceso dalyvių skundus dėl žemesnių prokurorų veiksmų.

VAAT neviešame posėdyje turėjo nagrinėti R.Čivinskaitės skundą dėl jos pažeminimo pareigose. Tuometinio generalinio prokuroro Algimanto Valantino praėjusių metų spalio 30–ąją pareigose pažeminta R.Čivinskaitė teismo keliu siekia išsireikalauti, kad minėta drausminė nuobauda jos atžvilgiu būtų panaikinta.

Pasak D.Blažienės, GP teismui pateikė prašytus papildomus dokumentus dėl Kauno miesto apylinkės prokurorų kvalifikacijos ir darbo krūvio, bei dokumentus apie tai, kokius veiksmus atlikinėjo ikiteisminio tyrimo pareigūnai tuo metu, kai jiems vadovavo atleista ir taip pat teisme besibylinėjanti buvusi prokurorė Genovaitė Ročienė.

D.Blažienė anksčiau yra sakiusi, R.Čivinskaitė, būdama Kauno miesto apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotoja, netinkamai vykdė savo pareigas.

„O būtent ji nevykdė aukštesniojo prokuroro, t.y. Kauno miesto apygardos vyriausiojo prokuroro (Kęstučio Betingio – BNS), nurodymų perduoti bylą tirti kvalifikuotam prokurorui, o perdavė ją Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorei Genovaitei Ročienei, kuri, kaip mes žinome, jau netinkamai vadovavo ir kontroliavo ikiteisminį tyrimą, kai jis buvo atliekamas policijos komisariate ikiteisminio tyrimo tyrėjų“, – sakė D.Blažienė.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Pareigose pažeminta buvusi Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Rita Čivinskaitė.
Pareigose pažeminta buvusi Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Rita Čivinskaitė.

„Taip pat R.Čivinskaitė netinkamai nagrinėjo skundus, tai yra viršijo savo įgaliojimus, nes, nagrinėdama proceso dalyvių skundus, o būtent (Andriaus – BNS) Ūso, ji leido jam susipažinti su pirmine ikiteisminio tyrimo medžiaga. Mes manome, kad tokie veiksmai su jos pareigomis yra nesuderinami“, – tvirtino GP prokurorė.

R.Čivinskaitės nuomone, jos atžvilgiu tarnybinė nuobauda buvo nepagrįstai paskirta.

„Todėl, kad, mano nuomone, sprendimas nėra pagrįstas ir teisėtas, yra įvairiausių klaidų, niuansų“, – tuomet sakė nubaustoji prokurorė.

A.Valantinas spalio 30–ąją skyrė nuobaudas septyniems vadinamąją Kauno pedofilijos bylą tyrusiems prokurorams. Kiti penki nubaustieji prokurorai nusprendė teismui nesiskųsti.

Teisėsaugos ieškomas Drąsius Kedys pareiškimą policijai dėl jo dukters tvirkinimo parašė dar užpernai lapkritį, o ikiteisminis tyrimas baigtas šių metų sausio pabaigoje.

Vyras pedofilija kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą. Mergaitės motiną bei tetą vyras kaltino sąvadavimu.

Įtarimai vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje pareikšti A.Ūsui – dėl D.Kedžio dukros tvirkinimo.

Praėjusių metų spalio 5 dieną Kaune buvo nužudyti teisėjas J.Furmanavičius ir buvusios D.Kedžio gyvenimo draugės, mergaitės motinos sesuo Violeta Naruševičienė. Įtariamasis D.Kedys nerastas iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius