-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 22

Dėl opozicijos protestą sukėlusio balsavimo spręs Etikos ir procedūrų komisija

Dėl opozicijos protestą sukėlusio balsavimo verdiktą tars Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK).
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė po penktadienį vykusio susitikimo su opozicijos atstovais patvirtino, kad Seimo kreipimasis į Konstitucinį Teismą (KT) dėl sveikatos įstaigų pertvarkos bus teikiamas perbalsuoti, jei EPK konstatuos Seimo statuto pažeidimą.

„Vieningai sutarėme, kad mes abu su opozicijos lyderiu kreipsimės į Etikos ir procedūrų komisiją. Jei gausime atsakymą, kad buvo pažeistas Statutas, grįžus į pavasario sesiją, aš teiksiu šį klausimą perbalsuoti“, – žurnalistams sakė I.Degutienė.

Buvo balsuojama net du kartus. Koks pagrindas būtų balsuoti dar trečią kartą? Aš nemačiau tokio pagrindo, – teigė Raimondas Šukys.Ketvirtadienį opozicija, protestuodama prieš posėdžio pirmininko, Seimo pirmininkės pavaduotojo Raimondo Šukio elgesį, paliko posėdžių salę ir boikotavo vakarinį Seimo posėdį.

Opozicija pasipiktino, kad posėdžio pirmininkas, pirmasis Seimo vicepirmininkas Raimondas Šukys valdančiųjų prašymu teikė perbalsuoti klausimą dėl kreipimosi į KT, o pakartotinį opozicijos prašymą darkart balsuoti ignoravo.

Pirmą kartą balsuojant už Seimo nutarimo projektą dėl kreipimosi į KT dėl šalies gydymo įstaigų pertvarkos, jam pritarta vieno balso persvara. Kai kurie valdančiųjų atstovai pareiškė, kad nesuveikė jų elektroninė balsavimo sistema.

Posėdžio pirmininkas R.Šukys paskelbė balsavimą iš naujo. Tuomet jau vieno balso persvara nugalėjo kreipimosi priešininkai ir perbalsuoti pareikalavo opozicija.

„Bet pirmasis Seimo vicepirmininkas R.Šukys neleido perbalsuoti, išjungė visus mikrofonus ir paskelbė pertrauką“, – sakė opozicijos lyderis.

Tuo pasipiktinę opozicijos atstovai pareiškė nedalyvausiantys Seimo posėdyje. R.Šukys tokį opozicijos elgesį pavadino nesolidžiu.

„Tokiu būdu negalima spręsti problemų, kurios turi būti sprendžiamos vadovaujantis Seimo statutu. Maža kada Seimo nariams nepatinka vienas ar kitas sprendimas, yra demokratinė procedūra – tai yra balsavimas. Buvo balsuojama net du kartus. Koks pagrindas būtų balsuoti dar trečią kartą? Aš nemačiau tokio pagrindo“, – žurnalistams sakė pirmasis parlamento vicepirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius