-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 05

Dėl paviešintos „WikiLeaks“ informacijos „Respublikos” prašymu areštuota 0,5 mln. Lt „Verslo žinių” turto

Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme priimtas nutarimas patenkinti „Respublikos leidinių“ prašymą, kaip laikinąsias apsaugos priemones, areštuoti „Verslo žinių“ turto už 0,5 mln. Lt.
Žodžio laisvė – korupcijos narve
„Respublikos leidiniai“ į teismą kreipėsi dėl „WikiLeaks“ paviešinto diplomatų susirašinėjimo apie Lietuvos žiniasklaidą. / 15min.lt fotomontažas

„Respublikos leidiniai“ kreipėsi į teismą, kuomet „WikiLeaks“ paveišino JAV diplomatų susirašinėjimus, kuriuose aprašomi kai kurie dienraščių „Lietuvos ryto” ir „Respublikos” darbo metodai, skelbia portalas delfi.lt.

Daugiausiai dėmesio slaptame dokumente skiriama dienraščiui „Respublika“. JAV farmacijos bendrovės „Pfizer“ atstovybės Lietuvoje vadovas Raimundas Voiška amerikiečių diplomatams papasakojo prieš kelerius metus sulaukęs šio leidinio savininko pasiūlymo – neva už 1 mln. litų „Respublika“ sužlugdys įmonės konkurentus. Atstovybės vadovas turėjo apsispręsti per dvi savaites. „Pfizer“ vadovui Lietuvoje atsisakius pirkti reklamos „Respublikoje”, pasipylė neigiami straipsniai.

Medžiagas, remdamasi „WikiLeaks“ duomenims, parengė „15 minučių”, „Verslo žinios“, persipublikavo ir delfi.lt.

„Respublika“ kelioms Lietuvos žiniasklaidos priemonėms išsiuntė prašymus paneigti perspausdintą informaciją iš „WikiLeaks“, tačiau jos tai atsisakė padaryti.

Ieškinys „Verslo žinioms“ pateiktas „dėl pažeistos dalykinės reputacijos gynimo ir žalos atlyginimo“. Vilniaus apygardos teismo teisėjas Algirdas Auruškevičius pirmadienį patenkino „Respublikos" prašymą dėl laikinų apsaugos priemonių.

Panašus ieškinys buvo pateiktas ir prieš Delfi, tačiau teismas jį atmetė. „15min.“ yra sulaukusi tik prašymo paneigti informaciją, tačiau tai padaryti buvo atsisakyta.

Dėl komentarų ir vertinimų savo tinklalapyje „Respublikos" savininkų nemalonės sulaukė ir Žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius. Jis teigė gavęs prašymą paneigti daugybę komentarų savo tinklaraštyje, tačiau tai padaryti taip pat atsisakė. D.Radzevičius neatmeta tikimybės, kad dėl to taip pat gali būti paduotas į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius