-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 23 /15:10

Dėl Petro Gražulio nuomojamo automobilio naudojimo kreiptasi į FNTT

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas komisijos vardu kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT) ir Policijos departamentą, siekiant nustatyti, kiek laiko biudžeto lėšomis parlamentaras Petras Gražulis nuomojo automobilį, kuriuo esą net nesinaudojo.
Seimo nariai veržiasi pro policininkus
Seimo nariai veržiasi pro policininkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kreipiausi į FNTT, kad įvertintų, kokia yra pinigų naudojimo paskirtis, nes tai yra biudžeto lėšos“, – komisijai sakė A.Salamakinas.

Savo ruožtu policininkų prašoma atsakyti, kuriuo laikotarpiu padaryti tie 33 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, kurių Seimo narys stengiasi išsiginti teigdamas, kad nežino, kas vairavo jo iš parlamentinių lėšų nuomojamą automobilį.

Nuo policijos atsakymo priklausys už kurį laikotarpį sumokėtas lėšas automobilio nuomai ir priežiūrai bei degalams komisija reikalaus P.Gražulį susimokėti pačiam.

„Mums reikia žinoti, kada ne jis vairavo ir nežino, kas tą automobilį vairavo, kad suskaičiuotume sumą“, – teigė A.Salamakinas.

Tiesa, jei iš institucijų atsakymus komisija gaus vėliau nei kitą savaitę, realios nuobaudos P.Gražulis gali sulaukti tik rudenį.

Iš viso P.Gražulis automobilio nuomai ir eksploatacijai gali būti išleidęs kelias dešimtis tūkstančių litų.

P.Gražulį piktina toks etikos sargų knaisiojimasis po jo išlaidas. Jis tikina biudžeto lėšas naudojantis tik parlamentinei veiklai.

„Yra sudaryta sutartis, jeigu aš turiu teisę kartą per mėnesį ne daugiau kaip savaitę paimti firmos automobilį savo reikmėm. Taip pat aš turiu teisę perleisti automobilį tretiesiems asmenims. Kada automobilis paimtas, aš gaunu kitą, pakaitinį automobilį. Ir kokios čia problemos? Čia yra vienintelio A.Salamakino problemos. Aš manau, kad greitai Seimas šitą problemą A.Salamakino išspręs“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė P.Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius