Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Dėl premjero patarėjo pastabų socialdemokratai kreipėsi į prokurorus

Dėl televizijos diskusijų laidoje premjero patarėjo Virginijaus Valentinavičiaus išsakytos pastabos socialdemokratai nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą.
Virgis Valentinavičius
Virgis Valentinavičius / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Opozicijoje esantys socialdemokratai tikina, kad patarėjo Lietuvos televizijos laidoje „Savaitės atgarsiai“ išsakyta pastaba apie Seimo nario Juozo Oleko poziciją dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Romualdo Boreikos žemina garbę ir orumą.
 
Žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai socialdemokratai nurodo šį V.Valentinavičiaus teiginį: „Ponas Olekas, reiškia, gina poną Boreiką, tai aš tiesiog siūlau rinkėjams, tiems, kurie remia kontrabandininkus, balsuoti už socialdemokratus“.

„Socialdemokratų nuomone, šia užgaulia fraze, kurią vakaro laidos metu girdėjo daug žmonių, V.Valentinavičius Seimo narį J.Oleką bei visą Lietuvos socialdemokratų partiją sutapatino su kontrabandininkais“, – sako socialdemokratai.

Anot pranešimo, į Generalinę prokuratūrą kreiptasi su prašymu „pradėti ikiteisminį tyrimą dėl premjero patarėjo Virginijaus Valentinavičiaus paskleistos informacijos, galimai žeminančios Seimo nario Juozo Oleko bei kitų LSDP narių ir jų rėmėjų orumą ir garbę“.

Po premjero Andriaus Kubiliaus ir kitų valdančiųjų konservatorių išsakytos kritikos FNTT vadovas R.Boreika nusprendė trauktis iš posto. Premjero sudarytai darbo grupei paskelbus R.Boreikai nepalankias išvadas, dėl jo galimo piktnaudžiavimo tarnyba premjeras kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius