Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Dėl prezidentės saugumo didinamos pareigūnų pajėgos Turniškėse

Dėl Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės saugumo didinamos Valstybės saugumo departamento (VAD) pareigūnų pajėgos Turniškėse.
D.Grybauskaitė apžiūrėjo būsimąją rezidenciją
D.Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl to esą VAD pareigūnai nebesaugos Seimo garažų. Apie tai pirmadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Netekę valstybinių sargybinių Seimo valdininkai už dešimtis tūkstančių litų samdys privačią saugos bendrovę, kuri pakeis VAD vyrus.

Stiprinti Turniškių saugumą D.Grybauskaitė pradėjo vos tik įžengusi į prezidento rezidenciją. Pirmiausia buvo iškirstos sargybinių žvilgsniams trukdančios išlakios pušys ir sutvirtintos tvoros. Teigiama, kad rezidenciją turės saugoti ir daugiau VAD pareigūnų nei iki šiol – kad jie kuo dažniau vaikščiotų aplink saugomą teritoriją.Viena priežasčių, kodėl nuo Seimo automobilių ūkio pasitraukia VAD pareigūnai, – tai, kad jiems reikia stiprinti pajėgas Turniškėse.

Dalis sargybinių į Turniškes bus permetama iš kitų iki šiol saugotų objektų. Vienas jų – Seimo automobilių ūkis, kuriame, pasak dienraščio, netrukus VAD pareigūnų čia neliks.

Seimo vicepirmininkė, kuruojanti kanceliarijos darbą, Virginija Baltraitienė patvirtino, kad VAD pareigūnų pasitraukimo viena priežasčių – prezidentės saugumas.

„Kanceliarijos vadovai man tvirtino, jog viena priežasčių, kodėl nuo Seimo automobilių ūkio pasitraukia VAD pareigūnai, – tai, kad jiems reikia stiprinti pajėgas Turniškėse. Žinoma, tai –ne visai oficiali priežastis, o kalbant visai oficialiai paaiškinama trumpai: „Dėl lėšų ir pareigūnų trūkumo“, – kalbėjo Darbo partijos atstovė.

Anot V.Baltraitienės, jau baigėsi Seimo kanceliarijos paskelbtas paslaugų konkursas, kurį laimėjo privati saugos bendrovė „Ekskomisarų biuras“: „Kanceliarija apskaičiavo, kad pačiai samdant žmones kainuotų trigubai brangiau nei samdant privačią bendrovę. Mažiausią kainą pasiūliusiai konkurso nugalėtojai žadama mokėti maždaug iki 100 tūkst. litų per metus.“ Taigi prie Seimo automobilių ūkio vartų ir toliau liks apsaugos postas, kuriame budės apsaugininkai, be to, garažą kontroliuos signalizacija.

VAD direktorius Raimundas Kairys vengė tiesiai atsakyti į klausimą, ar jo pavaldiniai nuo Seimo pasitraukia dėl vis labiau stiprinamos prezidentės apsaugos.

„Pirmiausia nebeturime teisinio pagrindo saugoti tą objektą, kai Seimo pirmininkė persėdo į mūsų departamentui priklausantį automobilį. Jis stovi mūsų garaže. Kita vertus, žinoma, kad dėl sumažėjusio finansavimo ir kitų materialinių dalykų mums labai trūksta žmonių pastatams saugoti. Trūksta jų ir Turniškėse, ir kitur“, – sakė pareigūnas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius