Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 07

Dėl propagandą transliavusių kanalų į Europos Komisiją bus kreiptasi šią savaitę

Į Europos Komisiją (EK) dėl propagandinių laidų gali būti kreiptasi dar šią savaitę, sako Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.
Vaikas žiūri televizorių
Vaikas žiūri televizorių / Fotolia nuotr.

Komisijos pirmininkas BNS patvirtino, kad į EK bus kreiptasi sulaukus, kol į anglų kalbą bus išverstos ekspertų išvados dėl pastaruoju metu rusiškų kanalų įvykdytų pažeidimų.

Jis taip pat patvirtino, kad sekmadienį, teismui dar nespėjus sankcionuoti LRTK sprendimo trims mėnesiams uždrausti „RTR planeta“ retransliacijas, kanalas parodė dar vieną reportažą laidoje „Savaitės žinios“. Joje pateiktą tendencingą informaciją apie Ukrainą bei sausio 13-osios įvykius LRTK, anot E.Vaitekūno, vertins šią savaitę.

Jei per 15 dienų ginčo išspręsti nepavyksta, prieš transliuotojus gali būti imamasi griežčiausių sankcijų

„Šiandien ar rytoj gausime išvadų vertimą, taip pat peržiūrėsime vakarykštį įrašą. Matyt, viskas bus sudėta į vieną vietą, tuomet išsiųsime EK (…). Kai du kartus pasikartoja pažeidimas, yra procedūros, pagal kurias jau galės EK spręsti ir dėl sankcijų (televizijos) programai“, – sakė jis.

Kaip BNS informavo LRTK teisininkas Viktoras Popandopula, gavę Lietuvos LRTK kreipimąsi, EK turėtų tarpininkauti deryboms su pažeidimus padariusia puse. Jei per 15 dienų ginčo išspręsti nepavyksta, prieš transliuotojus gali būti imamasi griežčiausių sankcijų.

Pasak jo, EK įsikišimas leistų riboti programų pasiekiamumą ir palydovinės televizijos bei interneto vartotojams, nes pati LRTK tegali įpareigoti laikinai riboti programos retransliavimą per Lietuvoje registruotus retransliuotojus, daugiausia – kabelines televizijas.

„Tai būtų laikinas visos televizijos programos laisvo priėmimo sustabdymas Lietuvos respublikoje. Pirmiausia, stabdoma būtų visa programa in corpore, antra vertus, tai gali apimti ir kitus šaltinius, iš kurių ši programa prieinama – tai internetas, palydoviniai ryšiai“, – sakė jis.

Teismas pirmadienį patenkino LRTK prašymą riboti kanalo „RTR planeta“ ne ES pagamintų laidų transliacijas trims mėnesiams. Kovo 21 dieną teismas taip pat patenkino LRTK prašymą trims mėnesiams apriboti televizijos kanalo „NTV mir Lithuania“ retransliacijas, pernai spalio 14-ąją analogišką sprendimą LRTK prašymu teismas buvo priėmęs „PBK Lithuania“ atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius