-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Dėl riaušių siūloma lažintis

Internetinė lošimų ir lažybų bendrovė „Triobet“ ketvirtadienį paskelbė priimanti statymus, ar šiandienė protesto akcija peraugs į riaušes. Tai sukėlė nerimą policijai ir Valstybės saugumo departamentui (VSD).
Lažybos
Lažybos / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 2 Lažybos Mitingas

„Triobet“ pranešime teigiama, jog lažybų tarpininkai tikisi, kad protesto mitingas prie Seimo ir Vyriausybės praeis ramiai ir Vilniuje nepasikartos Rygos įvykiai. Pranešimas baigiamas taip: „Anot lažybų tarpininkų, gerokai pasipildyti kišenes gali tik tie, kurie mano, jog riaušės įvyks. Pastačius 10 litų laimėjimas siektų net 40 litų. Tuo metu tikimybė, kad agresijos pavyks išvengti, yra kur kas didesnė – pastačius 10 litų, galima laimėti vos 12.“

Teisėsaugininkai, besirengiantys šiandienos mitingui ir galimoms riaušėms, į tokias lažybas vakar reagavo itin rimtai. Jos gali paskatinti kai kuriuos žmones pasinaudoti proga „užsidirbti“ pinigų. Teigiama, kad gali atsirasti gudruolių, kurie, pastatę kelis tūkstančius litų lažybose, tyčia provokuos riaušes. Pareigūnai baiminasi, kad dėl lažybų nebūtų daužomi pastatų langai, niokojami automobiliai. Anot teisėsaugininkų, tokias lažybas galima vertinti kaip riaušių kurstymą.

Policija ir VSD vakar popietę suskubo aiškintis, kaip būtų galima kvalifikuoti tokią lažybų bendrovės veiklą. Pareigūnai tikino su tokiu reiškiniu susiduriantys pirmą kartą.

„Triobet“ tinklalapyje rašoma, kad bendrovės pagrindinė būstinė įsikūrusi Jungtinėje Karalystėje. „Triobet“ atstovai vakar baigiantis darbo dienai LŽ pranešė, kad kilus triukšmui dėl šių lažybų buvo įvestas statymų apribojimas – statyti galima ne daugiau kaip tris eurus. Todėl „Triobet“ tikisi, kad dėl tokių menkų pinigų niekas nepuls rengti riaušių.

Valstybinės lošimų priežiūros komisijos darbuotojai LŽ paaiškino, kad „Triobet“ neturi licencijos veiklai Lietuvoje. Teigiama, kad šią bendrovę įkūrė Lietuvos, Latvijos ir Estijos futbolo federacijos kartu su investuotojais iš Norvegijos. Lietuvos futbolo federacija tvirtina savo akcijas jau pardavusi norvegams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius