Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 23 /22:34

Dėl Seimo nario vietos kovos „valstietis“ Antanas Baura ir Kristupas Krivickas

Anykščių-Panevėžio apygardoje sekmadienį renkamas Seimo narys, pakeisiantis parlamentarės mandato po skandalų atsisakiusią „valstietę“ Gretą Kildišienę. Suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad antrame ture susirungs „valstiečių“ kandidatas Antanas Baura, surinkęs 32,70 proc. balsų, ir Centro partijos atstovas Kristupas Krivickas, sulaukęs 18,14 proc. rinkėjų palaikymo.
Antanas Baura
Antanas Baura

Trečiasis liko ir antrajame ture nesusirungs liberalas Lukas Pakeltis. Jo naudai balsus atidavė 13,32 proc. rinkėjų.

A.Baura – 61 m. agronomas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Anykščių skyriaus pirmininkas, dvi kadencijas jau dirbęs Seime.

Šiuo metu A.Baura dirba Anykščių rajono savivaldybės administracijos žemės ūkio skyriaus vedėju. Jis yra įgijęs agronomo specialybę Aleksandro Stulginskio universitete, dirbęs kolūkiuose, vadovavęs Anykščių rajono žemės ūkio valdybai, dirbęs įmonės „Jaros agrokompleksas“ direktoriumi, Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi.

A.Baura yra buvęs Komunistų partijos narys, dabar priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai. Jis yra vedęs, turi tris vaikus iš pirmosios santuokos ir tris anūkus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristupas Krivickas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kristupas Krivickas

Jo konkurentui K.Krivickui – 38 metai. Jis baigęs žurnalistiką, dirbęs dienraščiuose ir įvairiose televizijos laidose, jas prodiusavęs. Nuo 2008 m. „TV Pro media“ vadovas. Pastaruoju metu K.Krivickas pasuko į politiką.

Dėl Seimo nario mandato išvis varžėsi 11 politikų. Kandidatais registruoti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Antanas Baura, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatė, teisingumo ministrės patarėja Auksė Kontrimienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas eksparlamentaras Valentinas Stundys, Liberalų sąjūdžio kandidatas, Anykščių rajono tarybos narys Lukas Pakeltis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatė Edita Tamošiūnaitė, Centro partijos keliamas televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas, „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas Romualdas Gėgžnas, Lietuvos liaudies partijos keliamas Egidijus Baltušis, savarankiškai išsikėlęs Vilniaus politikas Valentinas Šapalas, Darbo partijos kandidatas Ričardas Sargūnas ir nepriklausomas kandidatas Mindaugas Pauliukas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, balsuoti atėjo 29,55 proc. apygardos rinkėjų.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei.

15min.lt nuotr./Greta Kildišienė atsisakė Seimo nario mandato
15min.lt nuotr./Greta Kildišienė atsisakė Seimo nario mandato

Ji paliko Seimą paaiškėjus, kad važinėja partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ automobiliu ir nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas buvo nutrauktas, atlyginus žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius