Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Dėl sprogimų Rusijos poligone kaimynystėje skylančių namų šeimininkų Audronius Ažubalis prašo kantrybės

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis teigia, jog Lietuva ėmėsi visų diplomatinių priemonių, reaguodama į gyventojų skundus dėl skilinėjančių namų sienų šalia Rusijos poligono.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Užsienio reikalų ministras pripažįsta, jog derybos kol kas rezultatų nedavė, bet paprašė šalia Karaliaučiaus krašto gyvenančių žmonių kantrybės.

„Diplomatinėm priemonėm jau berods pusmetį bandoma šitą klausimą spręst, bet tai yra sudėtingas kaimynas. Ir ministerija nemiega, ir mūsų generalinis konsulas nekart kreipėsi, ir dvišaliuose susitikimuose šitas klausimas nekart keltas, tačiau paaiškinimas yra ganėtinai formalus – kad jie turi daug senų sprogmenų ir jie nemato kito kelio kaip juos naikint, juoba, kad vežimas būtų labai brangus ir pavojingas“, – Vyriausybės valandos Seime metu ketvirtadienį sakė ministras.

Tačiau jis pridūrė, kad „kiekvienas klausimas, kada pasiekia tam tikrą ribą ir sukuriamas tam tikras derybinis potencialas, vis tiek kažkaip juda“.

„Dabar tik prašyčiau gerbiamų pasienio gyventojų kurį laiką apsiriboti kantrybe, o mes darome, ką galim“, – sakė A.Ažubalis.

Žiniasklaida praneša, jog pasienyje su Kaliningrado sritimi gyvenantys šakiečiai ir vilkaviškiečiai jaučiasi tarsi būtų įsikūrę prie fronto linijos – beveik kasdien jie krūpčioja nuo kaimynų poligone drioksinčių sprogimų, eižėja ir byra namų sienos.

Lietuvos URM Rytų kaimynystės politikos departamento direktoriaus Jono Grinevičiaus teigimu, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovybės Kaliningrade vadovai yra informuoti apie kilusį Lietuvos gyventojų nepasitenkinimą. Jį Kaliningrado valdžiai reiškia ir šios srities Kutuzovo miestelio gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius