Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05

Dėl statybos pažeidimų Druskininkų mero Ričardo Malinausko sodyboje aplinkosaugininkai kreipėsi į prokurorus

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija trečiadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama apginti viešąjį interesą ir perduoti teismui ieškinį dėl Druskininkų merui socialdemokratui Ričardui Malinauskui priklausančių statinių statybos pažeidimų.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Vida Aliukonienė BNS patvirtino, kad tarnyba taip pat prašo pripažinti negaliojančiu Druskininkų savivaldybės 2006 metais išduotą statybos leidimą.

Prašoma panaikinti ir kitą R.Malinausko statinį „legalizavusį“ dokumentą – Alytaus apskrities viršininko administracijos 2008 metais priimtą statinių pripažinimo tinkamais naudoti aktą.

Prokuratūros prašoma įpareigoti R.Malinauską išardyti Ratnyčios upės apsaugos juostoje pastatytus statinius – gyvenamojo namo dalį, tvoros dalį, stoginę, lauko židinį, taip pat sutvarkyti statybvietę

Prokuratūros prašoma įpareigoti R.Malinauską išardyti Ratnyčios upės apsaugos juostoje pastatytus statinius – gyvenamojo namo dalį, tvoros dalį, stoginę, lauko židinį, taip pat sutvarkyti statybvietę.

Pažeidimus R.Malinauskui priklausančioje sodyboje Druskininkų rajone, Latežerio kaime, aplinkosaugininkai nustatė prieš kelias savaites, vykdydami patikrinimus dėl nelegaliai pastatytų tvorų.

Tuomet aplinkos ministras Valentinas Mazuronis žiniasklaidai pripažino, esą pareigūnų surinkti duomenys leidžia manyti, kad pažeidžiant įstatymus įrengta ne tik tvora, bet ir pati sodyba, esą ji pastatyta ne ant buvusių pamatų, o „patraukta į priekį keletą metrų“.

Pats R.Malinauskas tvirtino, kad daugiau nei prieš 50 metų statytą namą paveldėjo iš močiutės, o statybos iki pat upelio buvo įprastos šiame regione.

Jis teigė skųsiantis bet kokį jam nepalankų sprendimą teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius