Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 17

Dėl tinkamai neveikiančios 112 linijos Lietuvai gresia pusės milijono eurų bauda

Neužtikrinus tinkamo telefono linijos 112 veikimo, Lietuvai gali būti skirta daugiau nei pusės milijono eurų bauda, teigia Europos teisės departamento prie Teisingumo ministerijos direktorius Deividas Kriaučiūnas.
Pagalbos telefonas 112
Pagalbos telefonas 112 / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šis klausimas buvo aptartas trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje. Anot komiteto išplatinto pranešimo, viena iš aktualiausių posėdyje iškeltų problemų yra ta, kad pagal esamą techninę bazę ir finansavimą, Bendrasis pagalbos centras negali užtikrinti tinkamo 112 linijos veikimo, tai yra skambinančiojo vietos nustatymo visoje Lietuvos teritorijoje. Tokia galimybė užtikrinama tik Vilniuje.

Europos Teisingumo Teismas jau yra pripažinęs, kad Lietuva, neužtikrinusi skambinančiojo vietos nustatymo, pažeidė Europos Sąjungos teisę.

„Posėdžio metu Europos teisės departamento prie Teisingumo ministerijos direktorius Deividas Kriaučiūnas informavo, kad vienkartinė minimali bauda Lietuvai, jeigu ji per nustatytą terminą nepagerins padėties, gali siekti apie 545 tūkst. eurų. Pasibaigus nustatytam terminui, gali tekti mokėti tūkstantines baudas už kiekvieną dieną, kol bus užtikrintas tinkamas 112 linijos veikimas“, – sakoma komiteto pranešime spaudai.

Tuo metu Bendrojo pagalbos centro vadovas Arūnas Kedavičius BNS sakė, kad Europos Komisijai jau yra išsiųstas patvirtinimas, jog 112 linija veiks visoje Lietuvos teritorijoje.

„Prieš du su puse mėnesio Europos Komisija raštu kreipėsi į Lietuvą, klausdama, kokių priemonių mes imamės, kad Lietuvoje veiktų ryšys. Mes per numatytą laikotarpį Europos Komisiją informavome, jog ryšys bus užtikrintas visoje šalyje“, – teigė A.Kedavičius.

Pagalbos telefonas 112 leidžia operatyviai nustatyti įvykio vietą ir į ją nukreipti artimiausias pagalbos tarnybų pajėgas, taip pat surasti nukentėjusius žmones, kurie negali tiksliai pasakyti, kur jie yra.

Atsižvelgdamas į susidariusią situaciją, Teisės ir teisėtvarkos komitetas nutarė kreiptis į Vyriausybę ir Finansų ministeriją, kad kitų metų biudžete būtų numatytos būtinos lėšos Bendrojo pagalbos telefono numerio 112 paslaugų infrastruktūros plėtros programai įgyvendinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius