Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 24

Dėl valstybės vadovų saugumo Turniškėse kertamos pušys

Saugomiems Turniškių gyventojams, buvusiems ir esamiems valstybės vadovams, pritrūko saugumo. Todėl imtasi didinti saugomą teritoriją, tiesti naujas tvoras, statyti naujus apsaugos postus.
Kelmas
Kelmas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Naujienų portalas lrytas.lt praneša, kad dėl prestižiniame sostinės rajone esančio dabartinių ir buvusių valstybės vadovų rezidencijų saugumo negailestingai iškirstas miškas – daugiau nei pusantro šimto pušų. Tai papiktino ir aukštų pareigūnų kaimynus, ir žaliuosius.

Medžiai Vadovybės apsaugos departamentui (VAD) trukdo naujos tvoros statybai. VAD Turniškėse nutarė padidinti saugomą teritoriją ir pastatyti naują tvorą, įrengti naują apšvietimą, signalizaciją. Tam esą reikalinga švari teritorija.

„Vadovybės apsaugos departamento prašymu Vilniaus savivaldybei, kuri yra tų miškų Turniškėse valdytoja, duotas leidimas miškui kirsti. Numatyta iškirsti 160 medžių“, – sakė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Miškų kontrolės skyriaus vedėjas Tomas Bazevičius.

Tiek medžių esą trukdo naujos tvoros statybai. Turniškėse jau pastatyti pamatai ir naujiems postams. Tokie planai, Vadovybės apsaugos departamento vadovo pavaduotojo Rymanto Mockevičiaus buvo jau seniai, tačiau vis trūkdavo pinigų. Paklaustas iš kur jų atsirado per krizę, VAD vadovo pavaduotojas tikina, kad konkursas šiems darbams paskelbtas dar pernai, kai sunkmetis dar nebuvo įsibėgėjęs. Pagrindinius darbus planuojama baigti iki šalčių, visus – kitų metų viduryje.

Kiek nauja buvusių ir esamų valstybės vadovų apsauga kainuos valstybei, neskelbiama.

Vadovybės apsaugos departamento teigimu kirsti medžius ir statyti naują tvorą buvo būtina. Esą čia gyvenančiųjų ramybę trikdo netyčia užklydę grybautojai, po apylinkes lakstantys vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius