Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 26

Delfinai jau apsipranta Graikijoje (nuotraukos)

Praėjusią savaitę iš Jūrų muziejaus išskraidinti septyni delfinai po truputį apsipranta savo naujuose namuose Graikijoje.
Iš Lietuvos jūrų muziejaus į Graikiją išskraidinti delfinai bando prisitaikyti prie naujų gyvenimo sąlygų.
Kol vyks delfinariumo rekonstrukcija, delfinai kartu su savo treneriais leis laiką Graikijoje, Atikos zoologijos sode. / Jūrų muziejaus nuotr.

Argas, Gabija, Glorija, Premija ir trys jaunikliai jau draugiškai dalijasi delfinariumu su jo senbuviais – dar pavasarį iš Lietuvos atskraidintais delfinais Gile, Bite, Lima ir Nojumi. Tiesa, iš pradžių buvo kilę šiokių tokių nesusipratimų tarp anksčiau atvykusių patinėlių ir Argo, kuris visada delfinariume užėmė lyderio pozicijas. Tačiau santykių aiškinimasis neužtruko. Pasak delfinus Graikijoje prižiūrinčio veterinarijos gydytojo Žilvino Kleivos, lengviausiai ir greičiausiai apsiprato mažieji delfinukai – jie guvūs ir smalsūs.

Be veterinarijos gydytojo, delfinais rūpinasi ir penki treneriai. Kai nebeliks jokių gyvūnų adaptacijos problemų, veterinarijos gydytojas ir vienas trenerių sugrįš į Lietuvą.

Gyvūnai išskraidinti į Graikiją dėl delfinariumo rekonstrukcijos. Atnaujintą delfinariumą ketinama atidaryti kitų metų vasaros sezonui – birželį. Kol bus rekonstruojamas delfinariumas, lankytojai laukiami Jūrų muziejaus akvariumo, jūrų faunos, jūrų žinduolių ir paukščių bei laivybos istorijos ekspozicijose.

Vienuolika delfinų iš Lietuvos sutiko priimti šalia Atėnų esantis Atikos zoologijos sodas. Jame pavasarį buvo baigtas statyti naujas erdvus delfinariumas po atviru dangumi.

Delfinų maistas Graikijoje praktiškai nesiskiria nuo to, kurį jie gaudavo Klaipėdoje. Veterinarijos gydytojas Žilvinas Kleiva teigia, kad graikai perka tokią pačią žuvį, kaip ir Jūrų muziejus.

„Kaip ir mes, jie iš Švedijos perka silkę, iš Olandijos – stauridę, stintelę. Aišku, dėl šiltesnio klimato atsiranda ir papildomos problemos. Žuvis delfinams pateikiama Graikijoje „elegantiškai“ – iš kibirėlio su ledais. 

Jūrų muziejaus darbuotojams gyvūnus padeda prižiūrėti kolegai graikai. Graikų treneriai yra pakankamai patyrę: du iš jų stažavo keletą mėnesių Jūrų muziejuje Klaipėdoje, likę yra dirbę kituose pasaulio delfinariumuose.

Kartu su baseinais šiame zoologijos sode buvo įrengtas ir 1000 vietų amfiteatras. Jau šią vasarą Bitė, Gilė, Lima ir Nojus žavėjo lankytojus savo pasirodymais. Zoologijos sodo šeimininkai džiaugiasi, kad ir praėjusią savaitę atskridęs delfinų septintukas po truputį prisijungia prie bendros programos.

Atikos zoologijos sodas veikia jau 10 metų ir garsėja trečia pagal dydį pasaulyje paukščių kolekcija. Šis zoologijos sodas yra EAZA (Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija) narys, dalyvauja daugelyje nykstančių gyvūnų tyrimų ir išsaugojimo programų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius