2010 02 03

Delfinariume atidaroma Meilės tribūna

Šv. Valentino dienos proga Jūrų muziejaus delfinariume atidaroma Meilės tribūna.
Jūrų liūto ir trenerio meilė
Jūrų liūto ir trenerio meilė. / Lietuvos jūrų muziejaus nuotr.

Anot Jūrų muziejaus atstovų, tai reiškia, kad delfinų pasirodymo metu bus galima drąsiai žengti ant scenos ir sakyti tai, ką seniai svajojate pasakyti, bet niekaip nerandate žodžių. Delfinai meilės žodžius palydės serenadomis.

Trys poros bus apdovanotos kvietimais į delfinų pasirodymą ir saldžiomis “Premia” ledų dovanomis, o poros-nugalėtojos laukia įspūdingas prizas: diena su delfinais – unikali galimybė vienai dienai tapti šių gyvūnų treneriu.

Romantiška ir žiemiškai smagi atmosfera vasario 13-14 dienomis sups ir Kopgalio tvirtovės, kurioje įsikūręs Jūrų muziejus, kiemą. Jame lankytojai galės pasimėgauti žiemos teikiamais malonumais. Kadangi Klaipėdoje beveik nėra kalnelių, kviečiame į muziejų atvykti su rogutėmis ir išbandyti gynybinių pylimų sniego trasas, pasimėgauti karštu vynu, žolelių arbata ir dešrelėmis.

Norintys išbandyti Meilės tribūną, turėtų registruotis Eli.lt portale. Išsamesnė informacija apie akciją ir dalyvavimo joje taisyklės skelbiamos Jūrų muziejaus tinklaraštyje http://jurumuziejus.blogas.lt

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas – vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Jame gyvena jau vienuolika delfinų. Septyni iš jų čia ir gimė. Dabartiniuose baseinuose darosi ankšta, todėl intensyviai rengiamasi delfinariumo rekonstrukcijai: yra patvirtintas architektūrinis sprendimas, techninis projektas. Finansavimo tikimasi iš ES fondų – paraiška pateikta Lietuvos verslo paramos agentūrai. Darbai turėtų pajudėti, jeigu bus skirtas finansavimas. Pirmajame etape numatoma pagerinti delfinų gyvenimo sąlygas, sutvarkyti infrastruktūrą. Tolesniuose etapuose numatoma delfinariumo plėtra, praplečiant ir gyvenamąsias delfinų erdves.

Jūrų muziejaus nuotr./Jūros arkliukai
Jūrų muziejaus nuotr./Jūros arkliukai
Jūrų muziejaus nuotr./Meilumo akimirka.
Jūrų muziejaus nuotr./Meilumo akimirka.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius