-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

Derantis dėl prisijungimo prie koalicijos iš „Vienos Lietuvos“ frakcijos bus prašoma aiškių įsipareigojimų, teigia premjeras

Frakcija „Viena Lietuva“ prie valdančiosios koalicijos galėtų prisijungti tik prisiėmusi aiškius įsipareigojimus remti Vyriausybės programą, ketvirtadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius
Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot Vyriausybės vadovo, frakcijos, kuri su buvusiu premjeru Gediminu Vagnoriumi praeitą savaitę įkūrė naują partiją, programoje kai kurios nuostatos ekonomikos ir finansų klausimais yra „visiškai neapgalvotos“.

„Tardamiesi dėl pagrindinių nuostatų su frakcija, kuri nori prisijungti prie mūsų koalicijos, mes prašysime iš jų labai aiškių įsipareigojimų – visų pirma, ar jie pritaria Vyriausybės programai. Antra, ar frakcija pritaria Vyriausybės vykdomai socialinei ekonominei politikai, Vyriausybės įgyvendinamam fiskalinio stabilumo prioritetui“, – interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius, vadovaujantis didžiausiai valdančiajai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Ministro pirmininko teigimu, frakcija „turi aiškiai pasakyti, kad remia dabartinės koalicijos veiklą, prisiima atsakomybę už Vyriausybės programos įgyvendinimą“ ir yra pasirengusi balsuoti už koalicijos sprendimus.

Frakcija „Viena Lietuva“ turi 11 narių. Oficialiai ji nepriklauso nei valdantiesiems, nei opozicijai. Dabartinė valdančioji koalicija turi minimalią daugumą 141 vietos parlamente.

Šeštadienį frakcijos „Viena Lietuva“ atstovai su neįtakingomis Krikščionių konservatorių socialine sąjunga ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija susijungė į naują Krikščionių partija, kurios pirmininku išrinktas G.Vagnorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius