-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 24

Derybose dėl koalicijos plėtros – laukimo stadija

Koalicijos partneriai, praėjusią savaitę kalbėję apie artimiausiu metu „lūšiantį stuburą“ ir greitą savo gretų plėtrą, dabar elgiasi santūriau.
Iškilmingoje 2009 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų teikimo ceremonijoje
Valdantieji vis dar ieško, kas galėtų pakeisti R.Vilkaitį. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Koalicija

„Dėl koalicijos praplėtimo – šiuo laikotarpiu mes lūkuriuojame apsisprendimo kai kurių pavienių narių, nes tai mums būtų paprasčiausias ir lengviausias sprendimas“,  – po valdančiųjų pasitarimo pirmadienį kalbėjo didžiausios Seime Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Pasak parlamentaro,  „kurį laiką“ dar bus laukiama. Esą „nėra formaliai fiksuota“, kiek laiko gali tęsti derybos, tačiau, politiko manymu, tai gali trukti 1–2 savaites. Kita vertus, jis pabrėžė, kad skubėti šiuo metu nėra būtinybės, mat koalicija darbinga.

Mes lūkuriuojame apsisprendimo kai kurių pavienių narių, nes tai mums būtų paprasčiausias ir lengviausias sprendimas.Neoficialiai teigiama, kad į valdančiųjų gretas viliojami kai kurie Krikščionių partijos frakcijos nariai, galbūt kai kurie „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovai. Tačiau J.Razma tikino, kad pirmadienį  „dėl esminių sprendimų kviečiant kokį nors vieną dalyvį nebuvo diskutuota“. Jis taip pat teigė nematąs reikalo šiuo metu konkretizuoti, kas būtent galėtų įsilieti į koaliciją.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, kaip ir prieš savaitę, koalicijos plėtros galimybių nekomentavo: „Filosofuoti prieš kameras nenorėčiau.“

Liberalų ir centro sąjungos vadovas Gintautas Babravičius akcentavo, kad „koalicijos plėtimo klausimas darbotvarkėje yra ir bus, kol ji bus praplėsta.“ Tačiau  „pokalbiai su frakcijomis ar pavieniais nariais yra darbinės būsenos“.

Valdančiųjų atstovai kalbėjo, jog susitikime pernelyg nekalbėta ir apie kandidatus, kurie galėtų pakeisti dabartinį kultūros ministrą Remigijų Vilkaitį, kuriuo yra nepatenkinta jį delegavusi Tautos prisikėlimo partija (TPP).

Po praėjusį pirmadienį vykusio koalicijos partnerių pasitarimo premjeras Andrius Kubilius kalbėjo, kad galimybes plėsti koaliciją galima realizuoti „per kelias artimiausias savaites“. G.Babravičius tuomet prognozavo, kad lūžis derantis turėti įvykti per savaitę: „Per šią savaitę turėtų stuburas lūžti.“ TPP lyderis Arūnas Valinskas tuomet prognozavo, kad kitą, t. y. paskutinę gegužės savaitę, paaiškės pretendentas į kultūros ministrus: „Kitą savaitę, manau, jau būsime baigę šį klausimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius