-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 16

Dėvėtų rūbų pardavėjams – palankesnės sąlygos prekiauti

Trečiadienį Vyriausybė pakoregavo Mažmeninės prekybos taisykles, todėl nuo šiol savivaldybės galės nustatyti, kuriose viešose vietose leidžiama prekiauti naudotomis prekėmis.
Sekmadienį vyko vienintelis žiemiškasis „Blusų turgaus“.
Nuo šiol gyventojai galės kur kas lengviau parduoti naudotus ir nebereikalingus daiktus „blusų turguose”, kurie labai paplitę užsienio šalyse ir sparčiai populiarėja Lietuvoje. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Anksčiau galiojo nuostata, kad prekiauti naudotomis prekėmis galima tik prekyvietėse bei specializuotose parduotuvėse. Kaip pranešė Seimo narys klaipėdietis Evaldas Jurkevičius, Vyriausybėje buvo rastas kompromisas, ir nuo šiol savivaldybėms bus suteikta teisė numatyti viešąsias vietas kaimų ir miestelių teritorijose prekiauti naudotomis prekėmis. Pasak E.Jurkevičiaus, tai svarbus sprendimas – naudotų prekių prekyba prisidės prie gyventojų užimtumo didinimo ir socialinių problemų sprendimo. Be to, šalies gyventojams bus sudarytos palankesnės sąlygos parduoti naudotus ir nebereikalingus daiktus „blusų turguose”, kurie labai paplitę užsienio šalyse ir sparčiai populiarėja Lietuvoje.

Precedentas – Klaipėdoje

Šis Mažmeninių prekybos taisyklių pakeitimas gimė sprendžiant konfliktą, kilusį Klaipėdos rajone. Praėjusią vasarą smulkieji verslininkai kreipėsi į E.Jurkevičių pagalbos nebegalėdami prekiauti naudotomis prekėmis Derceklių kaime, Dituvos sodų prieigose esančioje dviejų hektarų pievoje. Klaipėdos rajono savivaldybė bendrovei „Tilžės turgus“ išnuomojo 80 arų teritoriją prekyvietei įrengti.

Bendrovė, dar nepabaigusi įrengti prekyvietės, ėmėsi veiksmų, kad dėvėtų rūbų prekeiviai paliktų turgavietę pievoje ir dirbtų oficialioje prekyvietėje. Smulkieji verslininkai nesutiko su jiems sudarytomis sąlygomis, nes naujoje prekyvietėje trūko vietos. Be to, išsinuomoti iš „Tilžės turgaus“ 100 kvadratinių metrų plotą vienai prekybos vietai buvo per brangu.

„Raštu raginau Klaipėdos rajono savivaldybę Dituvoje įkurti „blusų turgų“, organizuoti muges, kurių metu būtų teisiškai įmanoma prekiauti ne prekyvietėje, o ieškoti kompromiso, kad dėvėtų rūbų prekeiviai nenutrauktų savo veiklos Dituvoje. Daugeliui jų tai buvo vienintelis pragyvenimo šaltinis“, – sakė Seimo narys.

Klaipėdos rajono taryba, neradusi galimybės užtikrinti dėvėtų rūbų prekeiviams sąlygų normaliam darbui, kreipėsi į Vyriausybę, prašydama pakeisti Mažmeninės prekybos taisykles, kad prekiauti naudotais rūbais būtų galima ir kaimo vietovėse, žemės ūkio paskirties skypuose, jeigu juose tinkama infrastruktūra tokiai veiklai.
 

 

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius