Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

D.Grybauskaitė: savo problemas pajėgiame spręsti patys (nuotraukos)

Atidarydama Lietuvos garbės konsulų suvažiavimą, šalies vadovė Dalia Grybauskaitė džiaugėsi, kad užgriuvus sunkmečiui Lietuva sugeba spręsti savo problemas, ir dėkojo užsienio valstybių delegatams už atstovavimą Lietuvai pristatant mūsų valstybę bei įvairius projektus, tarp kurių – investicinius.
Suvažiavimo akimirka
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Europą užgriuvę ekonominiai sunkumai privertė ir Lietuvą imtis užsigulėjusių namų darbų – būtinų socialinės sistemos, švietimo, energetikos bei kitų sričių reformų. Galime didžiuotis, kad problemas pajėgiame spręsti patys, o mūsų tarptautiniai partneriai tai vertina ne tik aukštesniais reitingais, bet ir investuoja mūsų šalyje“, – atidarydama Lietuvos garbės konsulų suvažiavimą sakė šalies vadovė.

Ji taip pat pabrėžė didelius garbės konsulų nuopelnus atstovaujant Lietuvai ir pristatant šalies kultūrą, ekonomiką, švietimo bei investicinius projektus. D.Grybauskaitė taip pat teigė esanti įsitikinusi, kad garbės konsulai su Lietuvos partneriais užsienyje pasidalys žiniomis apie verslo ir investicijų galimybes Lietuvoje, apie rinkos sąlygų sudarymą elektros sektoriuje, priimamus antikorupcinius įstatymus, sugriežtinusius bausmes už ekonominius nusikaltimus ir taip sudariusius skaidresnes sąlygas vietos bei užsienio verslui.

Valstybės vadovė padėkojo Lietuvos garbės konsulams už pastangas ir paramą lietuviams, gyvenantiems užsienyje, ir sakė tikinti, kad jie ir toliau prisidės prie kultūrinių ryšių stiprinimo, padėsiančio išsaugoti lietuvybę atokiausiose pasaulio kampeliuose.

Kaip jau buvo skelbta, Lietuvos garbės konsulų suvažiavimas Vilniuje vyksta jau ketvirtą kartą. Šiais metais į šį suvažiavimą susirinko per 100 Lietuvos garbės konsulų iš maždaug 60 pasaulio valstybių.

Suvažiavimo metu konsulai bus supažindinti su Lietuvos užsienio politikos prioritetais, turizmo ir investicijų galimybėmis Lietuvoje. Bus aptarta šalies eksporto plėtra, užsienio lietuvių reikalai, konsulinės pagalbos teikimas Lietuvos piliečiams užsienyje, Lietuvos kultūros pristatymas bei šalies garsinimas pasaulyje, tarptautinių mokslo mainų ir universitetų bendradarbiavimo skatinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius