Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Didėja žmonių, deklaruojančių savo gyvenamąją vietą Vilniuje, skaičius

Vilniaus savivaldybė nuo gruodžio 5 dienos siūlo miesto gyventojams be biurokratinių procedūrų deklaruoti savo gyvenamąją vietą sostinėje. Gyventojų, deklaravusių gyvenamąją vietą Gedimino pr. 24-40 esančiame bute, per dvi pirmąsias gruodžio savaites buvo daugiau kaip 60, dar per 230 asmenų deklaravo gyvenantys Vilniuje, bet neturintys čia nuolatinės gyvenamosios vietos.
Gedimino pilis
Gedimino pilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, dalis vilniečių mokamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) skiriama kitiems Lietuvos miestams, kuriuose jie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, nors faktiškai dirba ir gyvena Vilniuje. Taip net 224 mln. Vilniuje surenkamo GPM pervedama kitoms savivaldybėms, tuo tarpu iš kitų savivaldybių į Vilnių atkeliavo beveik 12 kartų mažiau – 19 mln. litų, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Vilniaus gyventojai kviečiami deklaruoti gyvenamąją vietą sostinėje, kad į miesto biudžetą būtų galima surinkti daugiau GPM, kurį būtų galima skirti viešajam transportui, gatvių apšvietimui, naujiems dviračių takams, miesto saugumo gerinimui, miesto aplinkai ir parkams, naujiems vaikų darželiams ir kitoms svarbioms miesto sritims.

Prašymai deklaruoti gyvenamąją vietą savivaldybės adresu priimami Vilniaus miesto savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3). Sostinės savivaldybės atstovai šią savaitę gyvenamosios vietos deklaravimo klausimais pradėjo konsultuoti universitetų ir kolegijų studentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius