Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 01

Didysis režisieriaus J.Jurašo sugrįžimas (video)

Šį savaitgalį Kauno valstybinis dramos teatras kviečia įvertinti naują spektaklį – į Kauną kurti sugrįžusio režisieriaus Jono Jurašo vienos dalies postdramą „Antigonė Sibire“.
„Antigonė Sibire“ – naujausias J.Jurašo darbas, tačiau jam režisierius ruošėsi kelis dešimtmečius. Nuotraukoje – spektaklio repeticija.
„Antigonė Sibire“ – naujausias J.Jurašo darbas, tačiau jam režisierius ruošėsi kelis dešimtmečius. Nuotraukoje – spektaklio repeticija. / Donato Stankevičiaus/KVDT nuotr.

„Antigonė Sibire“ bus rodoma Ilgojoje salėje – toje pačioje, kurią teatrine erdve prieš 20 metų pavertė pats J.Jurašas, pastatęs ten pirmąjį, po savo sugrįžimo į Lietuvą, spektaklį „Smėlio klavyrai“. Dar vienas sutapimas: tiek „Smėlio klavyrų“, tiek „Antigonės Sibire“ bendraautorė yra Aušra Marija Sluckaitė.

Spektaklio autoriai neslepia: šis kūrinys – ne lengvas žiūralas. Tačiau jame gvildenamos temos – tremtis, emigracija – šiuo metu kaip niekada aktualios, todėl turėtų būti artimos kiekvienam.

„Šiemet Lietuva pažymi skausmingą sukaktį – prieš 70 metų prasidėjusią sovietinę okupaciją ir pirmuosius trėmimus į Sibirą. Ši sukaktis paskatino mane atsigręžti į tuos tragiškuosius tautos istorijos įvykius ir prisiminti, kad prieš priverstinę emigraciją, R.Kalantos susideginimo metais, Kauno dramos teatre man buvo neleista statyti Jeano Anouilh'o dramos „Antigonė“, kurios tema žadino sąsajas su nepalaidotais miško broliais. Dabar spektaklis pastatytas taip pat ir dėl to, kad mane sujaudino faktas, kad jau šešti metai jaunimo ekspedicijos vyksta į Sibirą, lanko tremties ir lagerių vietas, ieško savo protėvių pėdsakų, tvarko kapus, stato gulago kankiniams kryžius. Mano vaizduotėje „Misija Sibiras“ tapo reikšmingu išeities tašku spektakliui „Antigonė Sibire“, – sakė režisierius J.Jurašas.

Spektaklio repeticija:

VIDEO: Antigone Sibire 2.mpg

Išvysti spektaklį Kauno valstybiniame dramos teatre galima spalio 2,3,5,21 ir 28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius