Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 09

Didždvario gimnazijos iniciatyva – Gedimino vėliavos nominantų susibūrimas

Penktadienį Didždvario gimnazijoje įvyko respublikinis renginys „Mes pilietiškos mokyklos“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šis renginys sukvietė mokyklas ir organizacijas, kurioms sausio pirmąją dieną buvo įteiktos vėliavos iš Gedimino bokšto, nes Didždvario gimnazija yra pirmoji mokykla, kuriai dar 2005 metais buvo perduota Gedimino bokšto vėliava.
Didždvario gimnazija
Didždvario gimnazija

Taps tradicija

Šiuo renginiu siekiame suburti tokį sambūrį, kuriame bus galima pasidalyti gerąja patirtimi ugdant pilietiškumą mokyklose, puoselėjant naujas tradicijas ir inicijuojant veiklą, kuri padėtų jaunajai kartai tapti savo šalies patriotais ir vertybių puoselėtojais, - sakė R.Pupinytė.

Pasitinkant Lietuvos valstybines šventes, Šiaulių Didždvario gimnazijai kilo idėja suburti visas mokyklas, institucijas, kurioms buvo perduota Gedimino bokšto vėliava, nes pasak Didždvario gimnazijos direktoriaus pavaduotojos Romualdos Pupinytės, pati sambūrio idėja kilo siekiant aktyviau ugdyti moksleivių pilietiškumą.

„Šiuo renginiu siekiame suburti tokį sambūrį, kuriame bus galima pasidalyti gerąja patirtimi ugdant pilietiškumą mokyklose, puoselėjant naujas tradicijas ir inicijuojant veiklą, kuri padėtų jaunajai kartai tapti savo šalies patriotais ir vertybių puoselėtojais. Mes turime svečių ir iš Vokietijos – Vasario 16-osios gimnazijos, atvyko Lietuvos šaulių sąjungos Vilniaus skyriaus penktosios kuopos atstovai. Visus svečius ir mus vienija vėliava iš Lietuvos Gedimino bokšto. Kiekvienas, kas atvažiavo, atsivežė įteiktas vėliavas, o mūsiškė šiandien iškelta lauke virš pagrindinio įėjimo į gimnaziją“, - sakė direktoriaus pavaduotoja.

Kaip teigė R. Pupinytė, šis sambūris organizuojamas pirmą kartą, tad tikimasi, kad jis taps tradiciniu. „Kiekviena nominuota mokykla imtų tęsti mūsų pradėtą veiklą ir kiekvienais metais galėtų organizuoti sambūrį savo mokykloje“, - teigė R. Pupinytė.

Mokyklų pilietiškumo išraiška

Į renginį atvykusi Vilniaus Senvagės gimnazijos, 2007 metais gavusios Gedimino vėliavą, atstovė istorijos mokytoja Alma Čepienė pasakojo, kad gimnazijoje pilietiškumą moksleivių širdyse siekiama auginti gyvai: „Stengiamės pilietiškumą ugdyti taip, kad jis būtų gyvas. Jau antrus metus mūsų mokyklos mokiniai kiekvieną rytą iškelia Lietuvos vėliavą.“

Didždvario gimnazijos moksleiviai
Didždvario gimnazijos moksleiviai

Irena Sattler, Vasario 16-osios gimnazijos direktorės pavaduotoja, pasakojo, kad jų gimnazijai, esančiai Vokietijoje, Hiutenfeldo mieste, vėliava įteikta 2011 metais. „Tai buvo didelė garbė, kai mūsų gimnazijai buvo paskirta ši vėliava – tuo didžiavosi ir vaikai. Mes mokykloje organizavome labai gražią vėliavos kabinimo ceremoniją, vaikai buvo apsirengę tautiniais drabužiais, mokėmės, kaip nešti vėliavą ir kabinti ją pagal visas taisykles“, - sakė I. Sattler.

Dalytasi patirtimi

Didždvario gimnazijoje vykusiame sambūryje visi susirinkę pilietiškiausiomis nominuotų mokyklų atstovai dalyvavo ir debatuose „Ar šiandieninėje Lietuvoje pareiga yra svarbiau už istorinę ateitį?“, klausėsi Seimo pirmininko pavaduotojo, diplomato Petro Auštrevičiaus paskaitos.

Antrojoje dienos pusėje respublikinio renginio „Mes pilietiškos mokyklos“, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, dalyviai dirbo grupėse.

Moksleiviai dirbo grupėje, skirtoje mokyklos savivaldos klausimams - „Ar gali būti mokinys mokyklos šeimininkas?“, kiti dalyvavo orientaciniame žygyje „Lietuvos valstybingumo simboliai Šiauliuose“. Trečioji grupė „Pilietiškumo ugdymas mokykloje“ – pedagogų - dalijosi patirtimi ugdant pilietiškumą, remiantis TBO tyrimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius