Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 24

Didžiausioje Vilniaus mieste Joninių šventėje – viešnios iš Japonijos

Trakų Vokė griausmingai paminėjo Rasos šventę, kuri susirinkusiuosius nustebino ne tik pramogų gausa, bet ir svečiais iš Tolimųjų Rytų. Lietuvos ambasadoriaus Japonijoje – Egidijaus Meilūno – žmona Galina Meilūnienė į Jonines atvyko su dviem žurnalistėmis iš Japonijos, kurios atidėjo savo skrydį namo tik dėl to, kad galėtų stebėti trumpiausios metų nakties įvykius. Jau greitai įspūdžiai iš Lietuvos suguls į knygą, kuri pasirodys rugpjūčio pabaigoje.
Joninių šventė
Joninių šventė

Žurnalistės iš Japonijos neatitraukdamos akių stebėjo kiekvieną Joninių nakties „Paparčio žiedas“ dalyvių veiksmą – joms buvo įdomu viskas: senoviniai saulėgrįžos šventės žaidimai, šokiai, liaudiškos kapelų dainos, netgi aukštaitiška renginio vedėjo tarmė. Iki rugpjūčio pabaigos turėtų pasirodyti knyga apie Lietuvą, kurioje, tikėtina, atsiras ir tekstai apie vieną iš gražiausių lietuvių vasaros švenčių – Jonines.

Žurnalistėms iš Japonijos įdomu stebėti, kaip mes švenčiame, kokia yra mūsų maisto kultūra.

„Žurnalistėms iš Japonijos įdomu stebėti, kaip mes švenčiame, kokia yra mūsų maisto kultūra. Tai yra Lietuvos ambasados Japonijoje kartu su Valstybiniu turizmo departamentu inicijuotas projektas. Jo tikslas – pristatyti Lietuvą.

Per dvylika dienų japonėms buvo suorganizuota daugybė išvykų – jos apsilankė skirtingose Lietuvos dalyse, kur gamino įvairius lietuviškus valgius – kepė duoną, šakotį, susipažino su žvakių gamybos procesu, nakvojo sodybose, aplankė muziejus. Stengėmės parodyti kuo daugiau, kad įspūdžių ir žinių užtektų knygai parašyti. Žurnalisčių viešnagę vainikuoja renginys Trakų Vokėje“, – pasakojo Galina Meilūnienė.

Joninių laužas
Joninių laužas

VšĮ „Trakų Vokės dvaro sodyba“ kultūrinės veiklos koordinatorė, ilgametė Joninių šventės rengėja Donata Lukašenkovienė, džiaugiasi, jog Joninės Trakų Vokėje kasmet sukviečia tūkstančius dalyvių. „Šiemet mūsų pasiūlyta programa – linijiniai šokiai, fakyrų pasirodymas, jodinėjimas žirgais ir kitos pramogos – dalyvių nenuvylė, tad stengsimės ir kitais metais pateisinti žmonių lūkesčius“, – džiaugėsi D. Lukašenkovienė.

Trakų Vokėje kone trisdešimt metų gyvenanti Janina pastebi, kad vietinė bendruomenė noriai prisideda prie Joninių šventės organizavimo, kuri kasmet praskaidrina miestelio žmonių gyvenimą. „Mano vaikystėje Rasos šventės masinių minėjimų nebūdavo – visi švęsdavo mažose bendruomenėse, o man norėdavosi kažko panašaus į tai, kas vyksta šiuolaikinėse Joninėse. Žinoma, jos jau šiek tiek „modifikuotos“ – atsiranda lietuviams nebūdingų pramogų, bet tai tik rodo mūsų visų tobulėjimą“, – kalbėjo žolynų vainiku pasipuošusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius