Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 18

Didžiausios mažųjų miestų problemos yra bedarbystė ir verslumo stoka, sako premjeras Andrius Kubilius

Bedarbystė ir verslumo stoka yra didžiausios mažųjų miestų problemos, sako antradienį Molėtuose viešintis premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau, anot jo, Vyriausybė siekia, kad gyvenimo kokybė didžiuosiuose ir mažesniuose miestuose nesiskirtų, teigiama Ministro pirmininko tarnybos pranešime.

„Ateina metas, kai valstybė tikrai turės rūpintis ne tik Valdovų rūmais ar sporto arenomis didžiuosiuose miestuose, bet kai turėsime daugiau galimybių, užbaigę tuos didžiuosius projektus, pasirūpinti, kad gyvenimo kokybė Molėtuose, Radviliškyje, ar kur nors kitam nuo Vilniaus šiek tiek daugiau nutolusiame mieste ar miestelyje bus tolygi tam, ką turime didžiuosiuose miestuose“, – kalbėjo premjeras.

Ministras pirmininkas taip pat teigia, jog stengiamasi stiprinti bendruomenių vaidmenį.

„Savivaldos galias planuojame ir toliau stiprinti. Nuo 2012 metų ketiname didelę dalį socialinės rūpybos funkcijų perduoti pačioms savivaldybėms“, – Ministro pirmininko tarnybos pranešime cituojamas Vyriausybės vadovas.

Susitikus su vietos valdžios, verslo, bendruomenių centrų, įvairių visuomeninių ir nevyriausybinių organizacijų atstovais buvo kalbama ir apie tai, kaip palengvinti europinių lėšų įsisavinimą, kaip reformuoti ir liberalizuoti teritorijų planavimą, kad būtų palengvintos sąlygos plėtoti kaimo verslus ir turizmą, o ne būtų trukdoma jų plėtrai.

A.Kubilius teigia, kad daug kas priklauso nuo vietos valdžios ir bendruomenių veiklumo: „Kuo gyvybingesnės bus bendruomenės, turinčios daugiau galios svertų, tuo stipresnė bus pati savivalda“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius