-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 18

Didžiausiose kelionių agentūrose – Konkurencijos tarybos patikrinimai

Konkurencijos taryba atliko patikrinimus didžiausiose Lietuvos kelionių agentūrose – įtariama, kad jos galėjo tartis dėl vadinamojo kuro mokesčio įvedimo.
Atostogos
Atostogos / Photos.com nuotr.

Konkurencijos tarybos pareigūnai trečiadienį ir ketvirtadienį atliko patikrinimus įmonių „Novaturas“, „Tez Tour“, „Topturas“, „Star Holidays“ ir Lietuvos turizmo asociacijos patalpose, pranešė taryba.

Kelionių organizatoriai kuro mokestį įvedė šiemet gegužę–birželį.

„Patikrinimai atlikti Konkurencijos tarybai turint pagrindo manyti, kad Lietuvos turizmo asociacijai priklausantys kelionių organizatoriai galėjo planuoti bei derinti veiksmus dėl kuro mokesčio nustatymo ir tokiu būdu pažeisti Konkurencijos įstatymo nuostatas, kurios draudžia konkurenciją ribojančius susitarimus“, – rašoma tarybos pranešime.

Didžiausio kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturo“ rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis BNS sakė, jog įmonė pirmoji įvedė tokį mokestį, o konkurentai galėjo jį tiesiog nusižiūrėti.

Didžiausio kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturo“ rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis BNS sakė, jog įmonė pirmoji įvedė tokį mokestį, o konkurentai galėjo jį tiesiog nusižiūrėti.

„Mes pirmieji įvedėme kuro mokestį, gerokai anksčiau nei konkurentai. Gegužės pradžioje įvedėme mokestį pažintinėms kelionėms autobusais, birželio 10 dieną – ir poilsinėms kelionėms lėktuvais – šį gerokai sunkiau apskaičiuoti. Tikėtina, kad konkurentai galėjo prognozuoti mūsų veiksmus“, – kalbėjo T.Mikalonis.

Pasak jo, tai buvo „natūralu“ – dolerio kursas bei kuro kaina nuolat augo. Jo teigimu, mokestis kelionėms autobusais svyruoja nuo 30 iki 100 litų, lėktuvais – apie 70 litų.

Taryba savo ruožtu priduria, jog netikėti patikrinimai yra vienas iš etapų atliekant tokius tyrimus.

„Tai, kad Konkurencijos taryba atlieka tyrimą dėl minėtų bendrovių ir asociacijos veiksmų, nereiškia, kad ūkio subjektai yra kalti dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimų, ir neturi įtakos galutiniams sprendimams, kurie bus priimti atlikus tyrimą. Konkurencijos taryba gerbia teisę į gynybą, ypač bendrovių teisę būti išklausytomis tyrimo metu“, – rašoma tarybos pranešime.

Taryba teigia, jog kol kas sunku prognozuoti, kiek užtruks tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius