Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 01

Didžiųjų burlaivių mažiau, bet švęs neprasčiau

Šiomis dienomis buriavimo mokymo asociacijos Sail Training International (STI) atstovai tikrino, kaip Klaipėdoje ruošiamasi didžiųjų burlaivių regatai „The Culture 2011 Tall Ships Regata“.
Sail Training International atstovai bendravo su regatos organizatoriais iš Klaipėdos.
Sail Training International atstovai bendravo su regatos organizatoriais iš Klaipėdos. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Viešnagės metu jie vertino krantinių infrastruktūros parengimą, susipažino su darbo grupių, atsakingų už komunikacijas, saugumą, įgulų priėmimą, renginius, savanorių darbo rezultatais.

STI vadovai pripažino, kad uostamiestyje jie nepastebėjo jokių trūkumų organizuojant rugpjūtį vyksiančią regatos šventę.

Jie tvirtino, pasitikį regatos organizatoriais Klaipėdoje, kadangi prieš dvejus metus rengta kur kas didesnio masto ši regata buvo itin sėkminga.

Anot asociacijos narių, klaipėdiečiai galbūt ir nusivils, jog šią vasarą nesulauks tokio įspūdingo laivyno kaip 2009-aisiais, tačiau mano, kad apie 30 laivų regata nebus prastesnė, nei ankstensnė. 

Užpernai išvis į uostamiestį atplaukė 99 burlaiviai iš 18 šalių. Šventei buvo skirta apie 2 mln. litų iš valstybės ir savivaldybės biudžetų. Šiemetinės šventės biudžetas mažesnis – apie 800 tūkst. litų. Šįkart prie šventės organizavimo prisideda ir Klaipėdos valstybinio jūros uosto direkcija.

Rugpjūčio 18–21 dienomis per regatos šventę vyks ir amatų mugė, koncertai, laivų burių paradas, bus galima burlaiviuose ir aspilankyti.

Tarptautinė buriavimo mokymo organizacija organizuoja šią neįprastą „The Culture 2011 Tall Ships Regatą“, kad pažymėtų Suomijos Turku miesto, kaip Europos kultūros sostinės, metus. „The Culture 2011 Tall Ships Regata“ vyks po „The Tall Ships Races 2011“ ir taip pratęs didžiųjų burlaivių festivalių sezoną iki rugsėjo mėnesio.

Klaipėda (Lietuva) ir Gdynė (Lenkija) sutarė sujungti jėgas su Turku (Suomija) miestu ir surengti du lenktynių etapus, kuriuose svarbus ne vien lenktynių azartas, bet ir šių trijų šalių kultūra ir regatą priimančių miestų savitumas. Didžiųjų burlaivių regata prasidės Klaipėdoje, iš kurios laivynas lenktyniaus iki Turku, o tuomet iki Gdynės miesto.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius