Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 11

Disertacijų vertinimas liberalui G.Navaičiui gali kainuoti Seimo nario mandatą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) renka medžiagą ir spręs, ar Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis būdamas parlamentaras dirbo kitą darbą. Pripažinus šį faktą, Seimas turės balsuoti dėl G.Navaičio mandato atėmimo.
Gediminas Navaitis
Gediminas Navaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tuo metu pats liberalas padėtį siekia užglaistyti grąžindamas 3200 litų ne pagal paskirtį išleistų parlamentinių lėšų. Tačiau šiuos pinigus jis sutinka atiduoti ne iš darbo užmokesčio, o prašo šią sumą priskaičiuoti prie parlamentinei veiklai skirtų išlaidų.

Seimo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas ketvirtadienį BNS sakė, kad G.Navaičio darbas Šiaulių universitete vertinant disertacijas bus svarstomas artimiausiomis savaitėmis.

„Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad darbas aukštojoje mokykloje nėra kūrybinė veikla. Kūrybine veikla gali užsiimti kūrėjo statusą turintis asmuo“, – sakė A.Salamakinas.

Nors G.Navaitis pabrėžia už darbą Šiaulių universitete negavęs atlygio, EPK pirmininko teigimu, tai neturi reikšmės.

„Konstitucinis Teismas yra pasisakęs, kad Seimo nariai negali dirbti jokio kito darbo, išskyrus kūrybinį, neatsižvelgiant, ar gauna atlyginimą“, – tvirtino Seimo etikos sergėtojas.

Jeigu EPK pripažins, kad G.Navaitis dirbo kitą darbą, turės būti rengiamas Seimo nutarimo projektas dėl šio parlamentaro įgaliojimų nutraukimo.

Pasak A.Salamakino, Seimo statute konkrečiai nenurodyta, kas turi parengti tokio nutarimo projektą, tačiau jis svarstė, jog tai privalėtų padaryti Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

Seimo Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad partija jau ėmėsi veiksmų, vertindama kolegos elgesį.

„Partijos valdyba priėmė sprendimą sustabdyti G.Navaičio narystę Liberalų sąjūdyje mėnesiui su dviem konkrečiomis sąlygomos. Viena sąlyga – viešai atsiprašyti Lietuvos žmonių dėl savo elgesio, antra sąlyga – kad visos abejotinos išlaidos, nesusijusios su parlamentine veikla, būtų kompensuotos iš asmeninių pinigų. O ne kokiais nors kitais būdais“, – pabrėžė E.Masiulis.

G.Navaitis yra sulaukęs kritikos dėl galimai nepagrįstų išlaidų parlamentinei veiklai. Šias lėšas jis yra naudojęs nakvynėms viešbučiuose Palangoje ir Trakuose, kelionei taksi iš Vilniaus į Kauną, knygoms, tarp kurių – populiarioji psichologinė literatūra, siaubo romanai, vaikų klasika tapusi vaikiška Aleno Aleksanderio Milno knyga „Pūkuotuko pasaulis“.

Trečiadienį „Lietuvos ryto“ televizija pranešė, kad G.Navaitis už atlygį vertino disertacijas Šiaulių universitete. Šio universiteto Mokslo ir meno skyriaus vedėja Daiva Korsakienė patvirtino, kad G.Navaitis dalyvavo daktaro disertacijos gynime, su juo buvo sudaryta autorinė sutartis. Iš viso už šį darbą parlamentarui priklauso bemaž 1000 litų.

Pats G.Navaitis Konstitucijos pažeidimo nemato. Savo darbą Šiaulių universitete jis vadina kūrybine veikla, už kurią esą atlygio dar negavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius