Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 05 04

Dituviškiai buriasi internete

Sodų bendrijos „Dituva“ nariai kviečiami aktyviai lankytis naujoje interneto svetainėje.
Šiuo metu sodų bendrijoje „Dituva“ nuolat gyvena apie 1500 gyventojų. J.Andriejauskaitės nuotr.
Šiuo metu sodų bendrijoje „Dituva“ nuolat gyvena apie 1500 gyventojų. J.Andriejauskaitės nuotr. / J.Andriejauskaitės/ Laikraščio „15min“ nuotr.

Jau apie mėnesį interneto svetainėje www.sbdituva.lt dituviškiai ir čia pailsėti užsukantys miestiečiai gali rasti naudingos informacijos, įdėti savo skelbimus ar pasišnekučiuoti forumuose.

Svetainę savo lėšomis įkūrė dituviškis Jonas Baltokas. Su „15min“ šia džiugia žinia pasidalijęs aktyvus sodų gyventojas teigė, kad šie sodai yra ne tik didžiausi Lietuvoje, bet ir Vakarų Europoje. Soduose yra per 6000 sklypų, čia nuolat gyvena apie 1500 žmonių. „Kokia įspūdinga ši statistika beatrodytų, šie sodai neturi ir dar, ko gero, ilgai neturės gyvenvietės statuso. Čia nesutvarkyta infrastruktūra, prastas gatvių apšvietimas, nėra nuotekų sistemos, modernios elektros transformatorinės. Nuolat kyla problemų dėl šiukšlių“, – pasakojo dituviškis. Jis apgailestavo, kad nepadėjo ir beldimasis į valdininkų duris, jų atsakymas buvo vienas – nėra lėšų. „Tačiau problema, matyt, yra kita – nėra vieningumo ir bendruomeniškumo tarp čia gyvenančių žmonių. Todėl, paskatintas gyventojų, sukūriau šią svetainę. Tebūnie tai bendruomenės užuomazga“, – teigė J.Baltokas.

Dituviškiai iškart pamėgo naująją interneto svetainę: čia jie jau diskutuoja apie rūpimas problemas, bando jas spręsti. J.Baltokas kviečia visus dalyvauti gražiausių Dituvos sodų ir apylinkių fotografijų konkurse, kurio nugalėtojui jau parūpinti ir prizai. Interneto svetainės kūrėjui įdomi ir dituviškių nuomonė įvairiais aktualiais klausimais, šiuo metu svetainėje publikuojama apklausa apie Dituvos turgų. Klaipėdos apskrities maisto ir veterinarijos tarnybos pastangomis jį ketinama sutvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius