Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas „truputį nustebęs“ dėl sveikatos apsaugos projekto nesėkmės

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad yra „nusivylęs“ ir „truputį nustebęs“ dėl jo sveikatos apsaugos planą penktadienį ištikusios nesėkmės, kuri privertė suabejoti išliaupsintais jo sugebėjimais sudarinėti sandorius.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Darydamas pareiškimą iš Ovaliojo kabineto, D.Trumpas, kuris atrodė santūrus, sakė, kad pirmasis svarbus jo pasiūlytas įstatymo projektas buvo „labai, labai geras“ tekstas ir kad jis žlugo „labai mažu skirtumu“, nesutariant respublikonų daugumai.

Naujasis prezidentas, kuris anksčiau, kaip verslininkas, dešimtmečius gyrėsi savo derybiniais sugebėjimais, sakė, kad įstatymų rengimas buvo „įdomi patirtis“, ir kaltino demokratus dėl nesusitarimo.

D.Trumpas prognozavo, kad dabartinė sveikatos apsaugos sistema – ankstesnio prezidento Baracko Obamos įvykdyta reforma – „liausis egzistavusi“, ir žadėjo dabar greit pereiti prie mokesčių reformos.

Anksčiau penktadienį D.Trumpas prieš pat balsavimą paprašė Atstovų Rūmų pirmininko Paulo Ryano atšaukti respublikonų sveikatos apsaugos įstatymo projektą. Tai didelė politinė prezidento nesėkmė.

Su šiuo itin rizikingu balsavimu jis siejo savo, kaip sutarčių sudarinėtojo, reputaciją, nors respublikonų „maištininkai“ grasino sužlugdyti savo pačių partijos bandymą atšaukti ir pakeisti „Obamacare“.

Ši karti nesėkmė pademonstravo D.Trumpo galių prastumti ambicingą įstatymų leidybos darbotvarkę ribas, nors respublikonai ir kontroliuoja abejus Kongreso rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius