Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 18

Dovana kauniečiams – bliuzo grandų koncertas

Laisvalaikio namuose „Nautilus“ rytoj vyks Big Daddy Wilsono (JAV) koncertas, o jam akomponuos nostalgiškasis Ripoffas Raskolnikovas iš Austrijos.
Net kelių muzikinių stilių asu laikomo B.D.Wilsono koncerte klausytojai išgirs ypač jautriai skambančias ir jausmingas balades.
Net kelių muzikinių stilių asu laikomo B.D.Wilsono koncerte klausytojai išgirs ypač jautriai skambančias ir jausmingas balades. / Organizatorių archyvo nuotr.
Temos: 1 Dovana

Big Daddy Wilsonas gimė ir užaugo mažame fermerių miestelyje Šiaurės Karolinoje. Gyvendamas pačioje pietų širdyje, B.D.Wilsonas augo klausydamasis gospelo ir kantri muzikos, kurią transliavo vietinis radijas. Didelę įtaką jam padarė pusbrolis Jimmis Blountas. Jis buvo būgnininkas ir bosistas, taigi būgnai ir bosinė gitara tapo pirmąja B.D.Wilsono meile. Būdamas labai drovus, jis atrado būdą, kaip išreikšti save. Paauglystėje didžiulę įtaką jam padarė septyniasdešimtųjų funk ir soul muzika.

Kai B.D.Wilsonas pirmą kartą išgirdo bliuzo koncertą, jam buvo 30 metų. „Tą naktį suradau tai, ko labai ieškojau”, –– yra sakęs amerikietis. Pavadinti B.D.Wilsoną bliuzmenu būtų per menka. Jis dar ir folk, funk ir soulmenas, kuris labai myli bliuzą. Ieškodamas būdų, kaip integruoti funk, soul ir gospel muziką į bliuzą, B.D.Willsonas pradėjo groti su labai įvairiomis grupėmis, muziką atliekančiomis labai skirtingais formatais.

„Tu gali daug ko išmokti iš įvairių muzikantų, bet bliuze svarbiausias dalykas yra tai, ką tu jauti. Kalbu ne apie šou ar kokį stilių. Bliuzas yra jausmas. Noriu, kad žmonės jaustų mane. Noriu paimti juos už rankos ir parsivesti namo į purvinas šiaurės Karolinos gatves“, – sakė muzikantas.
Šeštadienio koncerte B.D.Wilsonui akomponuosiantis Ripoffas Raskolnikovas – tarsi dainius iš praeities. Gatvės muzikantas, XX–ojo amžiaus keliaujantis trubadūras. Jo talentas yra lyginamas su Joe Cockeriu ir Tomu Waitsu. Kaip asmenybė jis primena Woody Guthrie, vadinamojo pasakojančio bliuzo pradininką (talking blues).

Koncertas įvyks gruodžio 19 d., šeštadienį, 19 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius