-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 14

Dovana virto meškos paslauga

Prieš kelis mėnesius buitinėms atliekoms rūšiuoti skirtus konteinerius netoli namų pamatę Amalių gyventojai nesitikėjo, jog netrukus jie taps tikru galvos skausmu. Kelias savaites neištuštinti konteineriai ir jų prieigos virto nosį riečiančiu šiukšlynu.
Amalių gyventojus piktina seniūnijos pastatyti konteineriai, kurie nėra reguliariai ištuštinami.
Amalių gyventojus piktina seniūnijos pastatyti konteineriai, kurie nėra reguliariai ištuštinami. / Skaitytojo Zenono nuotr.

Pasak gyventojų, prie Amalių pervažos stovinčius plastmasei, metalui, popieriui ir stiklui skirtus konteinerius seniūnija pastatė prieš mažiau nei pusmetį. „Mes patys jų neprašėme, nes kiekvienas prie namų turime individualius konteinerius. Kiek žinau, jie buvo pastatyti seniūnijos iniciatyva. Gyventojai tikina, kad šiukšlėms rūšiuoti skirti konteineriai jiems nereikalingi, nes prie kiekvieno namo turi individualius konteinerius.Tačiau pamatęs tuos konteinerius aš net apsidžiaugiau ir bandžiau rūšiuoti – pravažiuodamas vis įmesdavau tai butelį, tai kitas surūšiuotas šiukšles“, – pasakojo vienas iš Amalių gyventojų. Jo teigimu, pradžioje konteineriai buvo tuštinami reguliariai. Tačiau jau beveik mėnesį jie pilni, o šiukšliavežių nesimato. „Kažkas dar „pasistengė“ ir išvertė juos, šiukšlės pabiro, aplink daugėja atliekų maišų“, – pasakojo vietos gyventojas. Neapsikentęs, kad šalia auga šiukšlynas, vyras nufotografavo jį ir nuotraukas išsiuntė Petrašiūnų, kuriai priklauso ir Amaliai, seniūnijai, Kauno miesto savivaldybei, žiniasklaidai. Gyventojų teigimu, geriau jau konteinerius seniūnija išgabentų.

 Be konteinerių būtų nelegalus sąvartynas

Petrašiūnų seniūnas Algimantas Vilkevičius neslėpė, kad žino apie amališkių galvos skausmą. Tačiau, pasak seniūnijos vadovo, panaši situacija yra beveik visur. „Galėčiau išvardyti kelias panašias vietas, kur stovi šiukšlėms rūšiuoti skirti konteineriai, o aplink – šiukšlės. Žmonės dar neįprato tvarkingai atsikratyti atliekų. Tačiau tai skatinti mes privalome“, – įsitikinęs seniūnas.

Pasak A.Vilkevičiaus, šalia Amalių pervažos konteineriai pastatyti neatsitiktinai: šioje vietoje kiekvieną pavasarį atsirasdavo nelegalus sąvartynas: „Žmonės sutempdavo baldus, padangas ir kitokias atliekas. Čia kasmet išaugdavo kalnas atliekų, nes vieta patogi ne tik vietos gyventojams, bet ir norintiems atsikratyti šiukšlių prašalaičiams.“ Seniūno teigimu, šį pavasarį pastačius rūšiavimo konteinerius ankstesnių metų problema bent iš dalies buvo išspręsta. Kaip bus toliau, neaišku. Tik akivaizdu, kad į gyventojų užuominas išvežti konteinerius nebus atsižvelgta. „Jie čia reikalingi“, – teigė A.Vilkevičius.

Išplatintos nuotraukos davė rezultatų: ketvirtadienį dieną konteineriai buvo ištuštinti. Seniūnas tikisi, kad ateityje panašių situacijų pavyks išvengti: „Tarsimės su „Kauno švara“, kad dažniau užsuktų į šią vietą. Tačiau dabartinis laikas nėra geras – įmonė nelabai turi galimybių tankinti išvežimo grafiką. Tačiau tokių situacijų bandysime išvengti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius