Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 13

DP vadove išrinkus Ž.Pinskuvienę, žinomi „darbiečiai“ palieka partiją

Darbo partijos (DP) vadove išrinkus Širvintų rajono merę Živilę Pinskuvienę, iš jos traukiasi žinomi partiečiai, galimi ir grupiniai narių nubyrėjimai.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš karto po Darbo partijos pirmininko rinkimų sekmadienį apie pasitraukimą iš partijos paskelbė buvęs Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis, partijai laikinai pastaruoju metu vadovavęs Vytautas Gapšys, į Seimą neperrinktas „darbietis“ Valdas Skarbalius. Šią savaitę apie sprendimą palikti partiją BNS patvirtino buvusi Seimo narė Dangutė Mikutienė, taip pat darbą baigianti socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Kiti darbą baigiantys „darbiečiai“ ministrai – kultūros ministras Šarūnas Birutis, žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė tokių sprendimų kol kas sakė nepadarę.

D.Mikutienė BNS nurodė, kad partiją gali palikti ir daugiau Trakų skyriaus, kuriam ji priklausė, narių.

„Ne tik aš, bet iš Trakų skyriaus tarybos daug žmonių traukiasi, mes kursime visuomeninį judėjimą. Skyriaus taryboje yra 25 žmonės ir mes turėjome tarybos posėdį prieš suvažiavimą, nusprendėme laukti, kokie bus vadovybės veiksmai, mes jau ir anksčiau turėjome priekaištų partijos vadovybei dėl rinkimų strategijos, kad per daug toleruoti tokie asmenys, kurie turėjo įvairių problemų su teisėsauga arba su savo viešais pareiškimais. Pamatėme, kas įvyko suvažiavime – nuo vilko bėgo, ant meškos užpuolė“, – teigė ji.

Anot D.Mikutienės, iš viso Trakų skyriuje yra apie 300 narių, tačiau dar neaišku, ar jie visi trauksis iš partijos.

Tuo metu A.Pabedinskienė sako, kad jos sprendimas trauktis nesusijęs su tuo, jog partijos pirmininke tapo Ž.Pinskuvienė.

„Aš iš tiesų buvau nusprendusi jau senokai, ir kadangi baigiasi mano įgaliojimai, galvoju, kad turiu tą etapą užbaigti kartu ir su partija. Kadangi Darbo partija buvo mane delegavusi, anksčiau trauktis būtų buvę nesąžininga, tai kartu su kadencija nusprendžiau tą atkarpą nukirpti. Tiesiog turiu kitų sumanymų, kitų planų ir manau, kad nuo 2007 metų buvusi Darbo partijoje iš tikrųjų jau savo tam tikrą indėlį įnešiau ir ieškau kitų erdvių, kuriose galėčiau save realizuoti“, – aiškino ji.

Verstis advokato praktika nuo sausio leidimą gavęs buvęs parlamentaras Artūras Paulauskas BNS sakė dar svarstantis, ar liks partijoje. Tuo metu į Seimą perrinktas Valentinas Bukauskas sakė, kad partijoje lieka, nors dėl sveikatos atsisakė būti jos pirmininku ar pirmininko pavaduotoju.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Paulauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Paulauskas

Ž.Pinskuvienė BNS aiškino, kad pavaduotojai per suvažiavimą sekmadienį nebuvo išrinkti todėl, jog ji nesitikėjo, kad gali tapti pirmininke, ir nebuvo pasirengusi pasiūlyti pavaduotojų.

„Nėra išrinkti pavaduotojai ir nėra išrinktas prezidiumas. Yra padarytas statuto pakeitimas, kad partijos taryba tvirtins pavaduotojus ir prezidiumą“, – sakė politikė.

Nuoširdžiai sakau, kad kiekvieno pasitraukiančio gaila, kiekvienas yra labai svarbus, bet jau po to, kai tik partija neperžengė 5 proc., pavyzdžiui, D.Mikutienės nematėme nė viename tarybos posėdyje, – dėstė Ž.Pinskuvienė.

Anot jos, iš partijos nariai ne tik pasitraukia, bet ir prisijungia nauji. Kartu ji aiškino, kad kai kurių narių pasitraukimą iš partijos lemia ne pokyčiai vadovybėje, bet nesėkmė per Seimo rinkimus.

„Kodėl jūs, pavyzdžiui, neklausiate, kiek narių sugrįžta, kiek gaunu prašymų ir skambučių, kiek žmonių nori sugrįžti į partiją?

Nuoširdžiai sakau, kad kiekvieno pasitraukiančio gaila, kiekvienas yra labai svarbus, bet jau po to, kai tik partija neperžengė 5 proc., pavyzdžiui, D.Mikutienės nematėme nė viename tarybos posėdyje“, – dėstė Ž.Pinskuvienė.

Jos teigimu, partijos pavaduotojus taryba turėtų tvirtinti kitą savaitę.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: V.Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius