Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 29

Dramos teatras pasikeitė neatpažįstamai

Vėlų penktadienio vakarą Klaipėdos Teatro fasadas pasikeitė neatpažįstamai.
Klaipėdos dramos teatras pasikeitė neatpažįstamai.
Klaipėdos dramos teatras pasikeitė neatpažįstamai.

Beveik tūkstantis klaipėdiečių ir miesto svečių būriavosi Teatro aikštėje, laukdami, kol gerokai sutems – bet lūkuriuoti buvo verta – minia ėmė aikčioti stebėdama pirmą kartą Klaipėdoje pristatytą specialiai uostamiesčiui sukurtą vaizdo projekciją „Dalelė Klaipėdos krašto“, efektingai pristatančią miestą, jo istoriją, įspūdingas vietas, kultūrą ir žmones.

Visa tai buvo  naujo alaus „Švyturio Memelbrau“ dovana ir padėka Klaipėdai. Vos sutemus mušamųjų kompozicija šiuolaikiškai sugrojo tradicinę „Stinta pūkis“. Tai buvo įžanga į vaizdo projekciją, kurią pirmą kartą Klaipėdoje ant Dramos teatro pastato,

„Švyturio“ užsakymu, įgyvendino interaktyvios projekcijos autorius Bartas Polonskis ir 3D animaciją sukūręs Simas Chomentauskas. Projekcijos herojus, kurį įgarsino aktorius Vytautas Paukštė, pasveikina atvykėlį keliauninką į Klaipėdą ir jam pasakoja įspūdingiausius Klaipėdos istorijos momentus. Kad ir tai, jog Klaipėda – seniausias Lietuvos miestas, turintis Vakarų Europos miesto teises ir herbą.

Vaizdas kurtas taip, jog Dramos teatras tarsi atgyjo, tapo artistu, kartais neatpažįstamai pasikeisdamas.

Projekcijos pabaigoje susirinkusiuosius – daugiausia jaunimą, šeimas su vaikais – sutraukė interaktyvi dalis, kurios metu projekcijos ant pastato ryškiomis spalvomis reagavo į žmonių judesius.

Šie nemokami  išskirtiniai renginiai – naujojo, specialios technologijos „Švyturio Memelbrau“ alaus, sukurto Klaipėdos kraštui ir žmonėms, dovana ir padėka uostamiesčiui.

Sekdami Klaipėdos krašto tradicijomis, „Švyturio“ aludariai sukūrė ir savo kraštui dedikavo naują specialios technologijos alų – „Memelbrau“. Šis alus gaminamas mažomis partijomis ir platinamas tik pajūrio ir pamario krašte nuo gegužės 28-osios.

„Memelbrau“ išsiskiria tuo, kad šiam unikaliam alui pagaminti naudojama keletas salyklo rūšių – kvietinis, miežinis ir karamelinis, o brandinamas jis horizontaliose talpyklose.

Salyklo rūšis pasirinkome neatsitiktinai: miežinis simbolizuoja Lietuvos aludarystės tradiciją, kvietinis – Vokietijos, o tamsus karamelinis – Klaipėdos krašto, nes jame visada populiariausios buvo su šiuo salyklu išvirtos alaus rūšys“, – sako „Švyturio“ vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė.

Alaus pavadinimas „Memelbrau“ reiškia „Mėmelyje išvarytą alų“ arba tiesiog „Klaipėdos alų“. Mėmelis – tai senasis Klaipėdos pavadinimas, vartotas iki 1945 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius