Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14

„Drąsos kelio“ frakcija Seime išsidraskys naujam Seimui nė nesusirinkus?

Garliavos istorijos rėmuose susikūrusios partijos „Drąsos kelias“ frakcija Seime gali išsiskirstyti naujos kadencijos Seimui nė nepradėjus darbų. Portalo 15min.lt žiniomis, du iš septynių su šia partija į Seimą išrinktų parlamentarų dėl bendro darbo jau derasi su kitomis frakcijomis.
Povilas Gylys ir Neringa Venckienė
Povilas Gylys ir Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal Seimo Statutą frakcijai parlamente suburti būtini septyni nariai. Būtent tiek narių naujame Seime iškovojo partija „Drąsos kelias“. Todėl, jei iš šios partijos frakcijos pasitrauks bent vienas parlamentaras, likusieji jos nariai bus priversti pasitraukti į mišrią Seimo narių grupę.

Vienas iš jau dabar su kita partija dėl bendro darbo besiderančių „drąsiečių“ yra 1990–2000 m. Lietuvos demokratinei darbo partijai priklausęs ir užsienio reikalų ministru dirbęs ekonomistas Povilas Gylys. 15min.lt žiniomis, jis aktyviai derasi dėl darbo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijoje.

Kitas „Drąsos kelio“ narys, žurnalistas Vytautas Matulevičius aktyviai kalbasi su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcija.

Tiesa, jis pats sako, kad kol kas palikti „Drąsos kelio“ neketina.

Gandai apie mūsų frakcijos mirtį yra dar gerokai per ankstyvi, – tikina Valdas Vasiliauskas.

„Jeigu ir būtų tokie siūlymai, tai jie gerokai per ankstyvi. Nes kol kas turime septynis narius, kurių pakanka frakcijai. Žinoma, mūsų situacija gana kebli, nes jei bent vienas pasitrauks, mes prarasime frakcijos statusą. Jei taip atsitiks, tada reikės spręsti“, – 15min.lt sakė V.Matulevičius.

Kad V.Matulevičius ir P.Gylys jau „gėrė kavą“ su „Tvarka ir teisingumu“, pripažino šios partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

„Mes susitikome ir išgėrėme kavos puodelį su V.Matulevičiumi ir su P.Gyliu, bet tada jie tik skaičiavo ir planavo, kaip jie dirbs „Drąsos kelio“ frakcijoje. Mūsų pokalbyje nei mes kvietėme, nei jie siūlėsi. Matysim, jei jie sugalvotų ir pareikštų norą, tai kodėl gi ne“, – 15min.lt sakė V.Mazuronis.

„Drąsos kelio“ narys ir atstovas spaudai, žurnalistas Valdas Vasiliauskas 15min.lt taip pat patvirtino girdėjęs gandus apie kai kurių partiečių planus dirbti kitose frakcijose. Tiesa, pasak jo, šie gandai labai ankstyvi.

„Gandai apie mūsų frakcijos mirtį yra dar gerokai per ankstyvi. Kol kas tikrai dar niekas nėra apsisprendę. Kol kas iš tokių gandų tik juokiamės“, – teigė V.Vasiliauskas.

Jis pats tikina, kad frakciją įmanoma išlaikyti. Todėl anksčiau sakęs, kad „Drąsos keliui“ rinkimuose laimėjus „niekingus 5 proc.“ rinkėjų balsų ir turint tik silpną frakciją Seime, jis pats atsisakytų Seimo nario mandato, dabar V.Vasiliauskas jau kalba kitaip.

„Aš atsimenu, bet pasitaręs nutariau, kad bandysiu dirbti, o be to, nenoriu, kad kam nors palengvinčiau kelią iš to sąrašo. Ten yra nelabai gerų žmonių, turiu galvoje Audrių Naką“, – sakė V.Vasiliauskas.

V.Vasiliauskas „Drąsos kelio“ kandidatų sąraše užėmė 7 vietą.

A.Nakas „Drąsos kelio“ sąraše yra dešimtas. Prieš jį dar rikiuojasi į Seimą nepatekę žurnalistas Gintaras Aleknonis ir verslininkas Stasys Brundza, tačiau V.Vasiliauskas vis tiek sako „nenorįs rizikuoti“ atsisakydamas mandato, kad į Seimą nepatektų A.Nakas.

Primename, kad dar prieš Seimo rinkimus V.Vasiliauskas sakė, kad partijai rinkimuose sulaukus tik 5 proc. rinkėjų palaikymo jis ir dar penki „drąsiečiai“ Seimo mandatų atsisakytų.

„Jeigu surenkame tik tuos niekingus 5 proc., patenka šeši žmonės ir nepavyksta suburti net frakcijos arba ji yra labai lengvai išardoma, neįtakinga, tai tada gal nebūtų prasmės išvis būti Seimo nariu“, – 15min.lt rugpjūčio pabaigoje yra sakęs V.Vasiliauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius