Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 23

Draudikai nebegalės atsižvelgti į apdraustojo lytį vertindami gyvybės draudimo riziką

Seimas priėmė Draudimo įstatymo pataisas, kuriomis panaikinta galimybė draudikui atsižvelgti į apdraustojo lytį vertinant gyvybės draudimo riziką.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Tai padaryti Europos Sąjungos (ES) valstybes nares įpareigoja 2011 m. kovo 1 d. ES Teisingumo Teismo sprendimas byloje C-236/09, kurioje nuspręsta, kad 2004 m. gruodžio 13 d. Tarybos direktyvos 2004/113/EB, įgyvendinančios vienodo požiūrio į moteris ir vyrus principą dėl galimybės naudotis prekėmis ir paslaugomis ir prekių tiekimo bei paslaugų teikimo, 5 straipsnio 2 dalis, nustatanti išimtį leisti proporcingus draudimo įmokų ir išmokų skirtumus, jei lytis yra lemiamas aktuarinis veiksnys, nuo 2012 m. gruodžio 21 d. yra neteisėta.

„Šiuo metu yra priimtas ir 2014 m. sausio 1 d. įsigalios Draudimo įstatymas, nauja jo redakcija, kurioje jau viskas pataisyta, bet likusiam laikui, iki sausio 1 d. reikėtų pataisyti šiuo momentu galiojantį draudimo įstatymą ir panaikinti išlygą, tam tikrais atvejais, nustatant draudimo sąlygas būtų atsižvelgiama į asmens lytį“, –  projekto pristatymo metu sakė finansų ministras sakė Rimantas  Šadžius.

Pataisos priimtos už balsavus 64, prieš – 2, susilaikius 18 Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius