Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

Drausmino gyvūnų šeimininkus

Panemunės šile savo augintinius šeštadienį vedžiojusius žmones pasitiko ne tik įprastai tokiuose reiduose matomi policijos pareigūnai, bet ir Afganistano karo veteranai.
Veteranai kartu su policijos pareigūnais žada, kad gyvūnų augintojus drausminantys reidai bus rengiami ne rečiau nei kartą per mėnesį.
Veteranai kartu su policijos pareigūnais žada, kad gyvūnų augintojus drausminantys reidai bus rengiami ne rečiau nei kartą per mėnesį. / Afganistano karo veteranų nuotr.
Temos: 1 Gyvūnai

„Gyvūnų laikymo taisyklės sugriežtintos, tačiau realūs pokyčiai yra tik popieriuose. Žmonės ir toliau jų nepaiso, nebijo baudų, nes iki šiol jos praktiškai ir netaikytos. Policijos pareigūnai dažnai rengti reidų neturi laiko, trūksta ir pajėgų. Todėl nutarėme bent šiek tiek prisidėti prie tvarkos palaikymo mieste“, – sakė į reidą kartu su Panemunės nuovados pareigūnais išsiruošęs Afganistano karo veteranas Gintautas Labanauskas.

Pirmojo reido rezultatai nenuvylė: pareigūnai administracinę nuobaudą skyrė po Panemunės šilą agresyvų šunį be antsnukio vedžiojusiam vilniečiui. Dar keli gyvūnų šeimininkai įspėti žodžiu.
Pirmą kartą su policija į reidą išsirengę Afganistano karo veteranai žada, kad toks bendradarbiavimas nebuvo vienadienis. „Rengsime bendrus reidus ne rečiau kaip kartą per mėnesį. Tikiuosi, kad taip paskatinsime žmones laikytis Gyvūnų laikymo taisyklių. Jose numatoma, kad vedžiodami agresyvius šunis, gyventojai turi pasirūpinti jų antsnukiais. Visi be išimties asmenys privalo surinkti gyvūnų ekskrementus. Šunų vedžiotojai privalo turėti gyvūno registracijos pažymėjimą, skiepijimų pasą“, – priminė G.Labanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius