Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 09

Drugelių gimimas transliuojamas internetu (nuotraukos)

Kauno Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodo darbuotojai mėgsta eksperimentus – neseniai sodo oranžerijoje apsigyveno atogrąžų drugelių lėliukės, kurias kauniečiai parsisiuntė iš Didžiosios Britanijos.
Drugelių gimimą, gyvenimą ir mirtį galima išvysti Kauno botanikos sodo oranžerijoje arba iš ten tiesiogiai rodančiame vaizdus interneto puslapyje.
Drugelių gimimą, gyvenimą ir mirtį galima išvysti Kauno botanikos sodo oranžerijoje arba iš ten tiesiogiai rodančiame vaizdus interneto puslapyje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Neapsiėjome be nuotykių. Tikėjomės, kad iš lėliukių drugeliai pradės nertis apie Kalėdas – tuo metu, kai moksleiviai atostogauja ir gali atvykti apžiūrėti šio reto dalyko. Tačiau drugeliai nusprendė kitaip: vos pasiekę mus, kai kurie pradėjo nertis. Matyt, jiems patiko aplinka – inkubatorius. Kaip sakau, prasidėjo priešlaikinis gimdymas“, – juokėsi Kauno botanikos sodo direktorė prof. Vida Mildažienė.

Šie netikėtumai sutrukdė kai kuriems sodo administracijos planams: ketinta nuo pirmųjų dienų unikalų procesą – drugelių gimimą – filmuoti ir tiesiogiai rodyti internetu. Tačiau pirmosiomis dienomis to padaryti dar nepavyko. Šiuo metu užėjusieji į interneto puslapį aitvaras.vdu.lt:8021 (vartotojo vardas – demo, slaptažodžio nėra) jau gali išvysti tiesioginę transliaciją iš drugelių buveinės. Tiesa, pasigrožėti reto grožio gyvūnais bus galima trumpai: procesas trunka tik 2–3 savaites. Pamatyti retą Lietuvoje kolekciją galima ir atėjus į Botanikos sodą.

Tačiau net ir netikėti nesklandumai sodo darbuotojų neatgrasė nuo panašių eksperimentų. „Kitų šalių botanikos muziejai tai yra darę sėkmingiau nei mes. Matyt, man teks važiuoti pas latvius, kurie turi daugiau patirties“, – sakė prof. V.Mildažienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius