Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 03

Druskininkų pasieniečiai neįsileido dar vieno motociklininko BMW iš Rusijos

Druskininkų pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti motociklą vairavusiam Rusijos piliečiui, kuris negalėjo pateisinti atvykimo į Šengeno erdvę tikslo ir neturėjo sąlygas pateisinančių dokumentų.
Raigardo kontrolės punktas
Raigardo kontrolės punktas / VSAT nuotr.

Prieš tai šio motociklininko neįsileido ir Lenkijos pareigūnai.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Druskininkų užkardos pasieniečiai tarptautiniame Raigardo kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą norėjusio atvykti 1971 m. gimusio Rusijos piliečio dokumentus. Jis vairavo motociklą BMW rusiškais numeriais. Užsienietis turėjo vizą, tačiau Druskininkų pasieniečių paklaustas apie kelionės tikslą jis painiojosi, atsakymai buvo nerišlūs, vyras negalėjo tiksliai nurodyti, kur ir ko važiuoja. Kurorto pasieniečiai nusprendė Rusijos piliečio neįleisti į Šengeno erdvę, nes jis neturėjo buvimo tikslą joje ir sąlygas pateisinančių dokumentų.

Atlikus visus dokumentų formalumus motociklininkas grįžo į Baltarusiją.

Tai trečias motociklininkas Rusijos pilietis, kurio iš Baltarusijos pastarosiomis dienomis neįsileido Lietuvos pasieniečiai. Šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai patikrino kartu važiavusių 1971 m. ir 1979 m. gimusių Rusijos piliečių, motociklų „Suzuki“ ir „BMW“ rusiškiais numeriais vairuotojų, dokumentus.

Abu jie neįleisti į šalį, nes neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas. Be to, „Suzuki“ buvo apklijuotas Lietuvoje uždrausta sovietine simbolika, o tai irgi yra priežastis transporto priemonei ir jo vairuotojui neleisti kirsti sienos. Šie motociklininkai taip pat turėjo grįžti į Baltarusiją.

Beje, abiem šiems užsieniečiams prieš metus įvažiuoti į Šengeno erdvę dėl panašių priežasčių neleido ir Lietuvos, ir Lenkijos pasieniečiai.

Šiemet sausio – balandžio mėnesiais VSAT pareigūnai į Lietuvą neleido įvažiuoti 1358 užsienio valstybių piliečiams. Tarp jų daugiausiai buvo Rusijos (642), Baltarusijos (449) ir Ukrainos (107) piliečių. Dažniausia neįleidimo priežastis – asmuo neturėjo buvimo tikslą Šengeno erdvėje ir sąlygas pateisinančių dokumentų (445 atvejai). 344 užsieniečių Lietuvos pasieniečiai neįsileido dėl to, kad šie vyko su netvarkingais transporto priemonių dokumentais arba jų neturėjo. 332 asmenys negalėjo įvažiuoti į Lietuvą, nes neturėjo vizos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius