2014 08 11

Druskininkuose vyks antrasis Sūrių festivalis

Šį šeštadienį Druskininkuose antrą kartą organizuojamas Sūrių festivalis suburs sūrininkus iš visos Lietuvos ir pakvies iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui ir gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas bei pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.
Sūrių festivalis
Sūrių festivalis / Sūrių festivalio org. nuotr.

„Šiandien Lietuvoje jau galima paragauti ne tik iš vaikystės prisimenamo varškės sūrio, bet ir vis įdomesnių fermentuotų sūrių bei kitų produktų. Sūrininkai šlifuoja gamybos technologijas ir sūrininkystė iš virtuvės kraustosi į ūkio cechelį“, ­–  sako vienas  festivalio organizatorių Audrius Jokubauskas. 

Šiemet festivalyje pirmą kartą bus rengiamas sūrių konkursas. Jame, pagal JAV sūrininkų asociacijos pasidalintą metodiką, bus vertinami sūriai. Komisijai bus pateikta apie 30 sūrių.

Į renginį atvyksta keturiolika sūrininkų iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš Lenkijos, Latvijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Jų sūrinėse gaminami įvairūs švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno. 

Festivalio svečiai turės galimybę stebėti sūrio gamybą, vyks degustacijos ir kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius