2014 07 14

Dviejuose prekybos kioskuose Neringoje uždrausta tvarkyti maistą

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, Neringoje sustabdyta dviejų prekybos kioskų, priklausančių individualioms įmonėms, veikla.
Pasak smulkiųjų verslininkų, apribojus prekybą alkoholiu, dalis kioskų savininkų bus priversti nutraukti savo veiklą.
Kioskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Griežtas sprendimas priimtas dėl to, kad abu prekybos kioskai užsiėmė maisto tvarkymu neturėdami šiai veiklai reikiamų leidimų (Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo pažymėjimų).

Gavę vartotojo skundą, kad ledų kioskas, priklausantis IĮ „Aidibara“ neatitinka higienos reikalavimų, Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino šią prekybos vietą, kur be ledų dar buvo prekiaujama pilstoma gira, vaisvandeniais, ruošiama kava, pašildomi mėsainiai. Patikrinimo metu vartotojo skunde išdėstyti faktai pasitvirtino. Kioske vaisvandeniai ir vienkartiniai indai buvo laikomi netvarkingai sudėti, naudojamas neaiškios kilmės vanduo, neužtikrintas geriamojo vandens tiekimas. Savikontrolės sistema neįdiegta, nevykdyta maisto produktų priėmimo kontrolė, nekontroliuojama šaldiklių temperatūra. Nebuvo priemonių rankoms plauti ir paviršiams valyti. Mėsainiai buvo laikomi šaldytuve prie +15 C, kai gamintojo nurodytos laikymo sąlygos – iki +6 C. Darbuotoja dirbo nepasitikrinusi sveikatos, neišklausiusi geros higienos praktikos kursų. 

Patikrinus antrą prekybos kioską, priklausantį L.S. individualiai įmonei, nustatyti beveik tokie patys higienos pažeidimai. Neužtikrintas vandens tiekimas, trūko plovimo ir valymo priemonių. Šiame kioske taip pat nebuvo įdiegta savikontrolė, nevykdyta produktų priėmimo kontrolė, neregistruojama šaldiklių temperatūra. Darbuotoja taip pat dirbo neturėdama sveikatos pažymėjimo ir neišklausiusi higienos kursų.

Dėl nustatytų grubių higienos pažeidimų ir neįteisintos veiklos vykdymo, Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šių prekybos kioskų savininkams uždraudė užsiimti maisto tvarkymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius