Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Dviračių nuoma Vilniuje: pirmas pusvalandis nemokamas, ketvirtas – 12 Lt

Pagaliau atėjęs pavasaris ir atšilę orai itin palankūs dviratininkams. Tiesa, žadėtoji dviračių nuomos sistema Vilniuje atsiras tik nuo liepos, o nuomos kainas Vilniaus taryba tvirtins jau artimiausiu metu. Ir jos bus kitokios, nei žadėta pernai pristatant automatinę oranžinių dviračių nuomos sistemą.
Dviračiai
Oranžiniai dviračiai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pernai pristatant į Vilniaus gatves grįžtančius oranžinius dviračius, kalbėta, kad važinėti jais pirmąją valandą galima bus nemokamai, antroji kainuos 10 Lt, trečioji valanda – 15 Lt.

Tačiau Vilniaus savivaldybės interneto tinklalapyje pateiktame tarybos sprendimo projekte pateiktos kiek kitokios kainos – nemokamas bus tik pirmasis pusvalandis. Antrasis kainuos 1,5 Lt, trečiasis – 5 Lt. Jeigu pusantros valandos neužteks, už ilgesnį važinėjimą teks mokėti gerokai brangiau: ketvirtasis ir vėlesni pusvalandžiai kainuos po 12 Lt.

Ketinama nustatyti ir automatinės dviračių nuomos sistemos kortelės ar terminuotojo bilieto išdavimo kainas. 3 parų (72 valandų) terminuotas bilietas turėtų kainuoti 10 Lt, 2013 metų sezoninė automatinės dviračių nuomos sistemos kortelė – 20 Lt, nuo 2014 metų viso sezono kortelė kainuos 69 Lt.

Vilniaus mero patarėjo ir dviračių entuziasto Eduardo Kriščiūno teigimu, visame mieste ketinama įrengti 36 punktus ir juose bus apie 300 dviračių. Punktus ketinama išdėstyti taip, kad dviračiai taptų viešojo transporto tąsa aplink Senamiestį. Tokiu būdu Senamiestyje vietoj viešojo transporto ar vaikščiojimo pėsčiomis bus galima važinėti dviračiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius