-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Dviračių nuomos idėjos sunkmetis nenumarino

Nepaisant sunkmečio, Vilniuje šių metų vasarą turėtų atsirasti dvidešimt dviračių nuomos punktų, kur už kelis litus miestiečiai ar turistai galės išsinuomoti dviratį. Į šį projektą miestas ketina investuoti 2 mln. Lt.
Dviračių nuomos punktai Vilniuje veiktų tik šiltuoju metų laiku. Kol kas neaišku, kur dviračiai butų laikomi žiemą.
Dviračių nuomos punktai Vilniuje veiktų tik šiltuoju metų laiku. Kol kas neaišku, kur dviračiai būtų laikomi žiemą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar pernai pradėjus gvildenti dviračių nuomos klausimą planuota, kad sistema bus įdiegta ir prižiūrima iš mokesčių, surenkamų už įvažiavimą į senamiestį. Tačiau mokamo įvažiavimo į senamiestį procesas įstrigo.

Artimiausiu metu žadama skelbti konkursą dviračių nuomos punktams įrengti ir jiems prižiūrėti. „Dažniausiai užsienyje tokius dviračių nuomos punktus prižiūri reklamos agentūros, tačiau mes jau atlikome apklausas ir matome, kad Lietuvoje reklamos agentūros šiuo metu yra prispaustos krizės ir nesidomi šiuo pasiūlymu“, – sakė projektą vykdančios savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ generalinis direktorius Gintas Bliuvas. Anot jo, apskaičiuota, kad projektui įgyvendinti apytiksliai reikėtų 2 mln. Lt.

G.Bliuvo tvirtinimu, kol kas neaišku, ar atsiras norinčių apsiimti diegti dviračių nuomos sistemą Vilniuje. „Jei niekas nepanorės rengti nuomos punktų, patys to imsimės. Kol kas neaišku, iš kur gausime pinigų, tačiau kai turi tikslą, randi ir priemonių“, – optimistiškai kalbėjo G.Bliuvas. Jo tvirtinimu, dviračiais vilniečiai tikrai galės naudotis jau šią vasarą.

Neatsakyti klausimai

„Pagal pradinį planą Vilniuje turi atsirasti dvidešimt nuomos punktų, kuriuose būtų po dešimt dviračių. Vėliau, jei projektas pasitvirtins, punktų atsiras daugiau“, – pasakojo G.Bliuvas.

Jis teigė, kad pasamdyti konsultantai pateikė keletą variantų, kaip galėtų veikti nuomos punktai. „Buvo siūloma diegti GPS sistemą, kad galėtume stebėti, kur yra dviračiai, tačiau tai labai daug kainuoja. Mes pasirinkome skandinavišką sistemą, kad dviračiai turėtų unikalių, kitiems dviračiams nepritaikomų dalių. Kol kas bandysime sistemą diegti šiuo principu. Kaip sakoma, kam investuoti į kosminį laivą, jei nežinai, ar jis skris į kosmosą“, – kalbėjo G.Bliuvas.

Anot jo, lieka ir daugiau neatsakytų klausimų: kur reikės dviračius laikyti žiemą, kas juos perveš iš vieno punkto į kitą, jeigu visi dviračiai suvažiuos į kelis pagrindinius punktus, o kituose neliks nė vienos transporto priemonės.

Kol kas neaišku, kur tiksliai bus įrengti nuomos punktai bei kiek kainuos išsinuomoti dviratį. „Dėl vietų šiuo metu tariamės. O kainas, manau, tvirtins miesto taryba“, – žadėjo G.Bliuvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius