-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 24

Dvylikai meno kūrėjų – Vyriausybės kultūros ir meno premijos

Ministrų kabinetas pritarė Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijos rekomendacijai ir už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui Vyriausybės kultūros ir meno premijas paskyrė 12 meno kūrėjų.
Aktorius ir Režisierius Aidas Giniotis
Aktorius ir režisierius Aidas Giniotis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministro pirmininko tarnybos pranešime spaudai teigiama, kad šios premijos bus įteiktos rašytojui Algimantui Anicetui Bučiui, lėlių teatro dailininkui ir režisieriui Rimantui Driežiui, muzikologui Viktorui Gerulaičiui, kino režisieriui Marijonui Giedriui, teatro režisieriui Aidui Giniočiui, dailininkui Eduardui Juchnevičiui, rašytojui Jakovui Grigorijui Kanovičiui, muzikologei Marijai Vidai Krakauskaitei, architektui Jonui Minkevičiui, dirigentui Vytautui Miškiniui, fotomenininkui Rimaldui Vikšraičiui, dailininkei Janinai Grasildai Žilytei. Kiekvienam meno kūrėjui bus įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija, kuri yra vienas garbingiausių pripažinimo ženklų Lietuvoje, o jos piniginė vertė – 44200 litų. 

Šiuos iškilius kūrėjus Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, kuriai pirmininkauja Jonas Vytautas Bruveris, atrinko iš 43 pretendentų. Juos siūlė kultūros įstaigos, meno kūrėjų organizacijos ir Lietuvos meno kūrėjų asociacija. 

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius