Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 14

Dvyliktokų išleistuvių šventės sąmata gniaužia kvapą: dovanos mokytojams ir mokyklai – 4,8 tūkst. eurų, gėlės – 1,7 tūkst. eurų

Vilniaus Gabijos gimnazijos dvyliktokų tėvai jau pradėjo ruoštis mokyklos baigimo šventei: skaičiuoja, kiek gali atsieiti salės nuoma, maistas, gėlės ir kiti šventei svarbūs dalykai. Tačiau daliai tėvų išleistuvių sąmata atėmė žadą – ji siekia 16,5 tūkst. eurų be maisto, o dovanoms mokytojams ir mokyklai planuojama išleisti 4,8 tūkst. eurų.
Šventė
Išleistuvių šventė. Asociatyvinė nuotr. / 123rf.com nuotr.

„Aš turėčiau dabar nusišauti su tokiais reikalais“, – antradienį 15min pasakodama apie paskelbtą išleistuvių sąmatą žodžių nesirinko būsimo gimnazijos abituriento mama Violeta (tikrasis vardas redakcijai žinomas – aut.).

Jos teigimu, šventę organizuojantis dvyliktokų tėvų komitetas antradienį elektroniniu paštu kitiems tėvams išsiuntinėjo numatomas išlaidas šventei.

„Kai jas pamačiau, man pakirto kojas“, – pasakojo Violeta.

Iš sąmatos matyti, kad tėvai panoro, jog atžalos atšvęstų kaip reikiant: šventė planuojama viešbutyje „Vilnius Grand Resort“, joje turėtų dirbti net trys fotografai, gėlėms norima išleisti 1,7 tūkst. eurų, transportui – 1 tūkst. eurų, numatyta samdyti apsaugą, pirkti kontrolines apyrankes.

15min nuotr. /Gabijos gimnazijos išleistuvių šventės sąmata
15min nuotr. /Gabijos gimnazijos išleistuvių šventės sąmata

Dvyliktoko mama sakė, kad ją mažai guodžia tai, kad šventės sąmata – ne galutinė.

„Prierašas yra, kad jeigu nenorite, tai nebus. Bet apskritai, kad dvyliktokų tėvai svarsto apie tokias sumas... Litais tai yra 60 tūkstančių! Vienas vakaras. Čia kažkas nerealaus“, – teigė ji.

Sumos – nerealios, aš užsimaniau pabūti ir didžėjumi, ir fotografu šitoje šventėje.

Abituriento mama svarstė, kokie turėtų būti tėvų motyvai šitaip išlaidauti, ir teigė net pagalvojusi, kad iš tokios rinkliavos kokiu nors būdu gali uždirbti ir patys šventės organizatoriai.

„Sumos – nerealios, aš užsimaniau pabūti ir didžėjumi, ir fotografu šitoje šventėje“, – pridūrė pašnekovė.

Violeta pabrėžė, kad mokyklos vadovybė čia niekuo dėta, nes šventę organizuoja tėvų atstovai. Tačiau ji pridūrė, kad mokytojai tokiam šventimui ne itin priešinasi, be to, po mokyklą sklando kalbos, esą yra įprasta, kad dvyliktokai prieš pabaigdami gimnaziją suremontuoja vieną jos klasę.

„Aš pirmą kartą apie tai girdžiu“, – tokiomis kalbomis piktinosi ji.

Mokyklos atstovė: tai – tėvų reikalas

15min norėjo pasikalbėti su sostinės Gabijos gimnazijos vadovybe, tačiau telefonu atsiliepusi ugdymo įstaigos raštinės vedėja sakė, kad visų atsakymas bus toks pat – mokyklos administracija visiškai nesikiša į abiturientų išleistuvių organizavimą.

„Jie paklausia išleistuvių laiko ir viskas – mokykla tiek ir prisideda. Mums bet kur ir bet kada gerai – įteikiam (diplomus – aut.) ir viso gero, o kiek nori prabangos, sprendžia tėvai“, – pabrėžė ji.

Raštinės vedėja sakė, kad apmaudu, jog gimnazija negali pasiūlyti abiturientams savo patalpų, nes mokinių yra daug ir sutalpinti juos vienoje salėje galimybių nėra. „Išdalintume mokykloje daug, aktų salėje. Tačiau jų labai daug“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius