-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 04

E.Masiulis Seime aiškinosi, kiek valstybės įmonėse dirba bepročių ar vagių

Susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui tenka aiškintis dėl savo pareiškimo, kad esant dabartinėms algoms vadovauti valstybinėms įstaigoms ar įmonėms ryžtasi „arba bepročiai, arba vagys“.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Andrius Mazuronis per Vyriausybės valandą Seime ketvirtadienį priminė Liberalų sąjūdžio lyderiui E.Masiuliui jo trečiadienio pasisakymą, kad kol valstybinių įmonių vadovų atlyginimai siekia 5 tūkst. Lt, jais tampa „arba bepročiai, arba vagys“.

„Ministre, pasakykite, kiek iš šios Vyriausybės paskirtų valstybinių įmonių ir akcinių bendrovių vadovų yra bepročiai, o kiek paprasčiausiai vagys?“ – klausė A.Mazuronis.

E.Masiulis kvietė jo pasisakymo laisvai neinterpretuoti. „Vakar Vyriausybė priėmė nutarimą, kurio esmė ta, kad įmonių, kurių apyvarta daugiau nei 150 mln. Lt ir darbuotojų skaičius viršija 5 tūkst., vadovų darbo užmokestis būtų ne didesnis nei 5 vidutiniai mėnesiai darbo užmokesčiai (apie 10 tūkst. Lt – aut. past.)“, – aiškino E.Masiulis. Jis taip pat akcentavo, kad viena vadovų atlygio dalis bus stabili, o kita priklauso nuo rezultatų.

Jūsų aš klausiu, kokia jūsų Vyriausybė: bepročių arba vagių? – klausė E.Klumbys. „Jeigu mes valstybinėms įmonėms ir akcinėms bendrovėms keliame aukščiausius tikslus <...>, mes iš tiesų turime samdyti protingus, kompetentingus žmones. Norint juos pasamdyti, būtinas ir atitinkamas atlygis“, – tvirtino ministras.

Mišrios Seimo narių grupės narė Rima Baškienė priekaištavo, kad E.Masiulio žodžiai labai papiktino valstybės tarnautojus: „Jie nesijaučia nei bepročiai, nei vagys.“

Ministras dar kartą ragino netraukti pavienių frazių iš konteksto ir tvirtino, kad „valstybės tarnyboje dirbantys žmonės yra gerbtini“.

„Tvarkietis“ Egidijus Klumbys kalbėjo, kad Vyriausybės nariai gauna kiek daugiau nei 5 tūkst. Jis klausė premjero Andriaus Kubiliaus: „Todėl  jūsų aš klausiu, kokia jūsų Vyriausybė: bepročių ar vagių?“

Premjeras pasipiktino, kad jam užduodamas jau nuskambėjęs klausimas. „Arba jūs pasitikrinkite sveikatą, arba man kyla abejonių, kodėl jūs dar kartą šito klausimo klausėte“, – atsakė jis E.Klumbiui.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius