-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 24

E.Masiulis: valdančioji koalicija nesidera su jokia partija

Valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sako, kad koalicija šiuo metu nesidera su jokia partija dėl prisijungimo prie valdančiųjų.
Vakarienė su E.Masiuliu aukcione sukėlė ypatingą pasisekimą
E.Masiulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Šiandieną nevedame derybų su kažkokia konkrečia politine jėga, kaip kad čia buvo pradėta su Darbo partija, Krikščionių partija“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė E.Masiulis.

Tuo metu, anot jo, Valstiečių liaudininkų sąjunga, su kuria kalbėtasi, esą pareiškė, kad oficialiai nesijungs į „jokias koalicijas“.

E.Masiulio žodžiais, šiuo metu reikėtų labiau stengtis ne plėsti koaliciją, o užsitikrinti atskirų parlamentarų paramą ministrų kabineto projektams ir palaikymą dėl esą galimų nepagrįstų interpeliacijų ministrams.

„Šiandien tas etapas, kai mes turime kalbėti galbūt su atskirais Seimo nariais ar atskirų Seimo narių grupėmis, kurie galėtų pritarti svarbiausiems šios Vyriausybės teikiamiems įstatymų projektams, ir galbūt susitarti dėl to, kad jeigu pavasario sesijoje bus bandoma teikti interpeliacijas atskiriems Vyriausybės nariams nepagrįstai. Jei pagrįstai, aišku, nieko nepadarysi, jei bus siekiama griauti šitą Vyriausybę, tiesiog turime turėti tam tikrą buferinę zoną, kuri neleistų to padaryti“, – kalbėjo jis.

E.Masiulio teigimu, tokią paramą ministrų kabinetui žadėjo ir valstiečiai liaudininkai.  „Su „valstiečiais“ buvo tam tikrų kontaktų, mes kalbėjomės, aš žinau, kad ir konservatoriai, ir aš kalbėjausi, ir mes tarėmės dėl galimybės konstruktyviai bendradarbiauti. „Valstiečiai“ šiuo atveju yra pasakę, kad nesijungs oficialiai į jokias koalicijas, bet lygiai taip pat jie, būdami konstruktyvi opozicija, neprisidės prie kokių nors veiksmų, kurie galėtų šitą Vyriausybę nugriauti“, – sakė ministras.

Liberalų sąjūdžio lyderis sakė koalicijos išplėtimo klausimu nesantis „nei pesimistas, nei optimistas“, esą „kuo daugiau mes šnekame apie išplėtimą, tuo daugiau ji traukiasi“.  „Aš manau, kad realiai leidžia situacija Vyriausybei toliau dirbti, o prasidėjus pavasario sesijai galbūt atsitiks taip, kad koalicija dar sustiprės“, – teigė susisiekimo ministras.

Valdančiajai centro ir dešiniųjų Permainų koalicijai šiuo metu priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Liberalų ir centro sąjungos, Tautos prisikėlimo partijos ir Liberalų sąjūdžio frakcijos. Koalicija turi minimalią 71 balso daugumą 141 vietos parlamente.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius